Gość magand Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Witam wszystkich od dawna obserwuje forum chociaż jest to mój pierwszy post:) a spowodowany jest tym że moja n16 2,2Di akurat odmówiła posłuszności gdy odpaliłem samochód pękł wałek rozrządu:( spowodowane to było najprawdopodobniej zużyciem napinacza bo jak go wyjąłem oring był bardzo wyeksploatowany... pech tak chciał... no ale cóż nie ma co sie załamywać po rozebraniu silnika szkody nie okazały się zbyt duże,dostały tylko 2zawory, ale nie o to chodzi we wtorek zamierzam wszystko składac i ożywić moja pszczółkę i nie mam pojęcia jak sie zabrać do ustawienia zapłonu czy ktoś może przesłać dokładna instrukcje ??? Szukam tu po forum i jakoś ciężko coś znaleźć Z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 w dieslu nie ustawiasz zapłonu tylko zgodność faz rozrządu - wystarczy złożyć wszystko i zgrać odpowiednie znaki na kołach rozrządu i wału korbowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Są instrukcje. Dobrze poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.