Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Cieknie spod silnika - 2.0 diesel

Gość PiotrKe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie, co może być przyczyną wycieku. Cieknie coś tłustego (olej albo ropa), okolica wycieku to trochę na lewo od środka na wyskości silnika.

Czy to skrzynia biegów, jeżeli tak to czy miałbym jakiekolwiek objawy przy zmienie biegów, pracy skrzyni?

Czy też wyciek ten może być spowodowany nieszczelnymi przewodami paliwowymi (trochę długo kręci przy odpalaniu po długim postoju, niedawno wymieniłem akumulator, świece żarowe również sprawdzone i dobre).

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdr.

Samo uszczelnienie to pikuś problem jest taki że trzeba zrzucić skrzynie.

Jeżeli bardzo nie cieknie jest "zapocone" to można z tym żyć i tylko zrobić dolewkę oleju do skrzyni.

Samo uszczelnienie to pikuś problem jest taki że trzeba zrzucić skrzynie.

Jeżeli bardzo nie cieknie jest "zapocone" to można z tym żyć i tylko zrobić dolewkę oleju do skrzyni.

W tym sęk, że cieknie coraz mocniej. A tak orientacyjnie ile kosztuje takie uszczelnianie?

Inaczej wygląda wyciek paliwa a inaczej oleju(plama na glebie od oleju jest czarna, a od ropy dużo jaśniejsza). Trzeba to dokładnie obejrzeć od spodu i pod maską.

Przy wycieku z okolic skrzyni głównie "zapocenie" występuje na łączeniu skrzyni i silnika przy paliwie może być to praktycznie wszędzie.

Dlatego podejrzewam paliwo, tłusta plama na kostce brukowej jest jasna a nie ciemna. Postawilem nyske u mechanika sugerując, że to skrzynia biegów. Zobaczymy co spec jutro powie.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdr.

[ Dodano: Sro 13 Sie, 2008 08:54 ]

A jednak skrzynia, zrobiłem dolewkę i dalej będę jeździł. Ciekawe jak długo będę mógł tak pojeździć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...