Gość polonez15 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam. Od czasu posiadania Primerki z 99 roku 2.0TD jest tak - na zgaszonym silniku wskazówka obrotka leży powyżej 0, a po włączeniu zapłonu "lata" na wysokość +- 3mm w górę i w dół przez ok. 4 sekundy po czym zatrzymuje się i jest OK. To samo jak zgaszę silnik, lata parę sekund i potem wsio OK. Pomóżcie co to może być....??? Wskazuje obroty dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radkiewicz Krzysztof Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Mam podobnie tylko,że ze wskazówką prędkościomierza -tak drga jak u Ciebie. z kolei wskazówka obrotomierza załacza się z lekkim opóźnieniem po włączeniu auta ok.2-3sekund Pytałem na forum,ale za bardzo bez odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Mi z kolei obracały się do pionu w dół. Musiałem zdejmować kilkakrotnie kleme-(minus) na włączonym zapłonie aby wruciły. Elekryk podpiął mi + ze stacyjki pod zegary i jest spoko. Może u was to też zadziała. Z tym że ja mam p11 po lifcie czyli 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polonez15 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 No w sumie ma to coś wspólnego z akumulatorem bo jak był słaby (nie ładowany pół roku) to było ok a teraz znowu odwala...chyba dam sobie spokój z tym, auto i tak na sprzedaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł28 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Oby nie był to czujnik pedału przyśpieszenia (co bardziej mi pasuje) jeżeli ze zmiana położenia wskazówki zmieniaja sie obroty. Serwis zaleca wymiane czujnika pod pedałem "gazu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polonez15 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Nie, wskazówka drga ale nie ma nic powiązanego z pracą silnika, po przestaniu jest OK jakby była sprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł28 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Może alternator się kończy, niektóre auta mają obrotomierz podłączony do alterka -jak padaja szczotki to i obrotomierz fiksuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Bardzo mozliwe.U mnie od momentu fiksowania regulatora napiecia,wskazowki takze smigaja.Poza tym byl juz temat o latajacych wskazowkach:)w naszych autkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polonez15 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wiem, niestety nie znalazłem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Alternator odpada,myslalem ze jak regulator wymienie,to bedzie dobrze.Ale niestety,trzeba szukac dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polonez15 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 A więc winny jest komputer, po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu przez pierwsze parę uruchomień jest OK, potem się znowu wali......W sumie to nie przeszkadza mi to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bryntom Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Mam problem z obrotomierzem Nissanie P11.144 2.0 TD posiadam samochód 2 tygodnie i ani razu nie widziałem działającego obrotomierza po za tym wszystko działa perfekt. Co to może być za przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi