Gość F4Zk4 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam jestem nowym (choc nie do konca, bo od dawna sledze tematy na forum) użytkownikiem forum. Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Primery 2.0 D. Co dziwi mnie bardzo po 400tys. przejechanych kilometrów autko jezdzi dosc ładnie. Ale moje pytanie jest wogole w innym kierunku. Autko te posiada przy skrzyni biegow (po obu stronach) przyciski ktore wygladaja mi na elektryczne szyby. Ale posiada rownierz normalne korbki w drzwiach. I teraz moje pytanie czy to normalne w tym modelu czy moze tam była elektryka i został przerobiony tylko? Jezeli ktos na odpowiedz prosił bym o pomoc. I druga sprawa. Szukałem na forum jakiegos opisu tego auta ale nic ciewego i ogolnego nie znalałem moze ktos potrafi pomoc? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 elektryczne szyby maja wlaczniki w raczkach przy drzwiach, w wersji z dwiema elektrycznymi szybami, lub jedna (kierowcy przy raczce) a reszte koło hamulca ręcznego - do pozostałych 3 szyb w przypadku wersji z 4 el. szybami. Zaślepki kolo lewarka zmiany biegów to miejsca na włączniki do podgrzewania foteli. niestety, dosc trudno znalesc auta w ten zestaw wyposazony. Nissany maja ogolnie przystosowana instalacje pod dodatkowe wyposazenie, wiec nie zdziw sie jak znajdziesz pod nimi nawet kostki do podłączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GP Jumbo Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 moze ktos mi podpowie-w swoim P10 znalazłem jakas kostke przy dzwigni ręcznego-obok regulacji wysokości światel-do czego ona jest.Mam w planach załozyć dodatkowy przełacznik szyby prawych drzwi ale nie mam pomysłu co i jak.nadmienię ze mam elektryke szyb tylko z przodu.Moze ktoś wie jak to podłączyc?(dodatkowy przełacznik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasper13 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam U mnie są 3 przełączniki szyb (pasażera i tynie) a lewy dolny przełącznik służy do blokowania zamków od wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autko te posiada przy skrzyni biegow (po obu stronach) przyciski ktore wygladaja mi na elektryczne szyby To są przyciski czy tylko zaślepki? Jeśli to przyciski to jakie znajdują się na nich symbole? Jest to o tyle ważne, że w różnych egzemplarzach miały różne funkcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość F4Zk4 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tak sa to przyciski. Działaja identycznie jak przyciski w innych samochodach od szyb. Mozna tak jakby w gore i w dół je naciskac. A na rysusunu niby szyby do połowy opuszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No to masz odpowiedź. Przyciski są do szyb. Teraz tylko kwestia tego czy zostały tam wrzucone z jakiegoś nieokreślonego powodu, czy może cały tunel był zmieniany i akurat był z nimi czy może mechanizmy w drzwiach od elektrycznych szyb się rozleciały i łatwiej było dostać manualne. Ciężko wyczuć jaka jest prawda. A co do opisu auta to masz coś tutaj http://www.autocentrum.pl/nissanclub/modele/p10.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilos210 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Z tego co wiem to nie było produkowanych Primer w których była elektryka i dodatkowe korbki do szyb. Obawiam się ze ktoś miał wersje bez elektryki ale postanowił sobie sam ja założyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.