Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] Krzywienie elektrody swiec w GA16DE

Gość GP Jumbo

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś wie o co chodzi?Miesiąc temu sklepało mi świece (elektrode)na 4 cylindrze.Wymiana świec i wszystko ok.Miesiac minął i sklepało świecę na 3 cylindrze.Wymiana swiecy-może 5 minut pracy silnika i znów to samo-sklepana.Nieraz cos brzęczy,dzwoni w silniku(nie wiem jak to okreslić) .Moze ktos podpowie gdzie rozpocząc poszukiwania usterki?Głowica i zawory?Proszę o porady

jak dlugo jezdzisz tym autem? Robiles lub ktos przed Toba robil mu remont? Jak dla mnie to ktos splanował głowice za bardzo.

kumplowi kiedys w renówce wywaliło panewki zupełnie i korbowód walił wtedy niemiłosiernie. Efekt też był taki, że czasem stykał ze swiecą, ale wtedy to sprawa była jasna, bo silnik klekotał niemiłosiernie, strach było odpalac.

Może ktoś wie o co chodzi?Miesiąc temu sklepało mi świece (elektrode)na 4 cylindrze.Wymiana świec i wszystko ok.Miesiac minął i sklepało świecę na 3 cylindrze.Wymiana swiecy-może 5 minut pracy silnika i znów to samo-sklepana.Nieraz cos brzęczy,dzwoni w silniku(nie wiem jak to okreslić) .Moze ktos podpowie gdzie rozpocząc poszukiwania usterki?Głowica i zawory?Proszę o porady

Na wale korbowym....

lisekSamochodem jezdze 2 miesiące,zrobiłem nim ok 5000 km.Nie było z nim problemów.Silnik jest cichutki

Raf4rb-swiece dobrane katalogowo a długosci tej samej jakie były gdy kupiłem samochód

Nieraz cos brzęczy,dzwoni w silniku(nie wiem jak to okreslić)

Cosik fruwa w cylindrach.

Bez forumowego domniemywania i śledztwa, bo to i tak do niczego pewnego nie doprowadzi: Zdjąć głowicę i na 99% sprawa się wyjaśni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...