Gość nomac Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Witam, mam zamiar (tzn. musze:/) kupic aku do mojego sunny i nie mam pojecia jaki. Tzn wiem ze musi byc mocny 74/680 ale niewiem czy inwestowac w cos typu bosch silver czy centra futura za 450 zł czy tez kupic zwykłego np banner'a za <300 zł? jakie macie aku w swoich "kloekotkach" i jakie opinie?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 74/680 wystarczy ja kupiłem w styczniu 90Ah kager na licencji bosch za 350pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 czy tez kupic zwykłego np banner'a za <300 zł? Banner to Austriacka firma akumulatorów z bardzo wysokiej półki- mało tego facet w sklepie jak zobaczył że przyjechałem japończykiem to powiedział "O bardzo dobrze że japończyk" Według niego te akumulatory są wręcz stworzone do nich. Najlepiej się w nich spisują i długo wytrzymują. Mój to Banner Uni Bull 80Ah i 700A prądu rozruchowego- oczywiście w technologii Ca. Mało tego ma 2 pary klem- takie które podłączysz do Forda i zwykłe, okrągłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nomac Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 czy tez kupic zwykłego np banner'a za <300 zł? Banner to Austriacka firma akumulatorów z bardzo wysokiej półki- mało tego facet w sklepie jak zobaczył że przyjechałem japończykiem to powiedział "O bardzo dobrze że japończyk" Według niego te akumulatory są wręcz stworzone do nich. Najlepiej się w nich spisują i długo wytrzymują. Mój to Banner Uni Bull 80Ah i 700A prądu rozruchowego- oczywiście w technologii Ca. Mało tego ma 2 pary klem- takie które podłączysz do Forda i zwykłe, okrągłe własnie Banner "umiera"teraz w aucie - auto było z austri przywiezione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Ja mam Kraft 66Ah i w zupełności daje sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 jeśli chodzi o firmę - nie pojemność XX Ah, to naprawde cięzko doradzić. Kiedyś facet mi opowiadał o niektórych modelach Kager-a, która wg mnie nie jest nawet średnią firmą, że sa rewelacyjne. tylko które, to nie pamiętam. 70, 74 i 77 Ah, jest zalecane do tego silnika. wybrałbym 70 jeśli nie masz jakich instalacji car audio, bo łatwiej doładujesz alternatorem aku i dłużej pożyje. 66Ah i w zupełności daje sobie radę ale warto spojrzec na prad rozruchowy - nie z nalepki, ale rzeczywisty. przy 70Ah jest na pewno jest ponad 450A rozruchowego odnosnie nalepek. na centra futurze miałem 55Ah/600A :diabel: (dokładnie 395 A wg rzeczywistej wartosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nomac Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 własnie mam dosc mocen radio i odseparowany zestaw głosnikowy z przodu, a w przyszłosci planuje jakiegos wzmaka i suba ale to przyszłosc i to chyba dosc odległa a co myslicie o centrze standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 własnie mam dosc mocen radio i odseparowany zestaw głosnikowy z przodu, a w przyszłosci planuje jakiegos wzmaka i suba ale to przyszłosc i to chyba dosc odległai to wszystko teoria powala :diabel: w czasie jazdy alternator to wszystko uciągnie, na krótkich przejazdach wiekszej pojemności aku nie doładujesz altkiem. wtedy lepszy mały aku lub duży aku doładowywany prostownikiem. do instalacji car audio z mocnym wzmakiem i subem, potrzebujesz: aku żelowych lub wstawiają chłopaki mocniejsze alternatory z innych modeli/samochodów. co myslicie o centrze standarddla mnie obleci, ale futura ma o niebo lepsze notowania ogólnie centra jak na polskie warunki ma dobre warunki gwarancji, przy nich takie AKUMA czy inne wynalazki wymiekają (pytałem wielu sprzedawców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ja mam Kraft 66Ah i w zupełności daje sobie radę. Firma akumulatorów z Rumianka- 3 km ode mnie. Szczerze mówiąc mam ich akumulator w Citroenku(Ax 1.5D) żony już minimum 7 lat i jak dotąd spisywał się dobrze... ale więcej od nich nie kupię bo sama jakość wykonania jest mało zadowalająca i zawsze od nowości łatwo można było go rozładować... także ogólnie mam mieszane uczucia co do tej firmy. Należy jeszcze wziąć pod uwagę to że najczęściej w autach japońskich są rozruszniku z przekładnią i to dlatego w nich akumulatory trzymają zwykle dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nomac Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 noi kupiłem, musiałem w 15 min sie zdecydowac bo aku mi padł w srdoku dnia na parkingu pod castoramą. Kupiłem Centre Future 75/760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nomac Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 szynszyl, patrze i patrze i nie moge skumac twojej ikonki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 stworek się cieszy. dobry wybór - sam kiedyś szukałem aku i kupiłem taki sam .. no 55Ah bo inny wóz mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi