Gość YACO84 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam serdecznie; Mam taki problem ze swoją Almerą N16 2.2 Di Mianowicie po przygazówie z rury wydechowej wydobywają się ogromne czarne kłęby dymu a jak auto stoi na betonie to widać jak zostają na nim duże ilości czarnej sadzy. Gdy temperatura powietrza na zewnątrz przekracza powiedzmy 20’C i silnik łapie wyższą temperaturę to wtedy silnik nie równo pracuje a po załączeniu jakiegoś obciążenia na biegu jałowym np. klimy i świateł to aż ta nierówna praca szarpie całym autem. Po za tym nie słyszę świstu sprężarki i wydaję się że auto ma dużo mniejszą moc nić w czasach swojej świetności. Zauważyłem że w zimie jak jest niska temperatura auto jeździ lepiej, nie kurzy tak jak w lecie i żadko mu się zdarza nie równa praca. Jedni mechanicy sugerują że to pompa wtryskowa, natomiast inni że to całkiem coś innego. Wymiana pompy wtryskowej to bardzo duży koszt wię nie chce ryzykować. Auto ma przejechane ponad 200 000 km . Proszę was o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, posiadam almere 2,2 dci z 2004r kopci mi przy wyprzedzaniu jak zredukuje i ją przeciągam czy to normalne u diesli. Proszę o pomoc Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Telek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba976 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam serdecznie; Mam taki problem ze swoją Almerą N16 2.2 Di Mianowicie po przygazówie z rury wydechowej wydobywają się ogromne czarne kłęby dymu a jak auto stoi na betonie to widać jak zostają na nim duże ilości czarnej sadzy. Gdy temperatura powietrza na zewnątrz przekracza powiedzmy 20’C i silnik łapie wyższą temperaturę to wtedy silnik nie równo pracuje a po załączeniu jakiegoś obciążenia na biegu jałowym np. klimy i świateł to aż ta nierówna praca szarpie całym autem. Po za tym nie słyszę świstu sprężarki i wydaję się że auto ma dużo mniejszą moc nić w czasach swojej świetności. Zauważyłem że w zimie jak jest niska temperatura auto jeździ lepiej, nie kurzy tak jak w lecie i żadko mu się zdarza nie równa praca. Jedni mechanicy sugerują że to pompa wtryskowa, natomiast inni że to całkiem coś innego. Wymiana pompy wtryskowej to bardzo duży koszt wię nie chce ryzykować. Auto ma przejechane ponad 200 000 km . Proszę was o poradę to jak mam teraz tak samo min tak samo bo jeszcze inne objawy doszly a winna jest przeplywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malyzck Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jak najbardziej normalne w dieslach o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 to jest normalne ale tylko do pewnego stopnia, nie szumi ci silnik za mocno?? nie poczułeś przypadkiem spadku mocy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 mam problem z falującymi obrotami na zimnym silniku ale zalałem paliwko gdzie indziej i już nie falują(możne minimalnie). Ale ten dym jest nieraz duzy bo widze w lusterku, oczywiście jak go wkręcę na obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 możesz zalać tez formuły do diesla od STP żeby oczyścić wtryski, tylko nie częściej niż co 5kkmja już wlewałem czy pomogło?? nie wiem, na pewno nie zaszkodziło:P pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 wlewałem ostatni 2 razy z rzędu K2 a wcześniej używałem sts. Czemu co 5000 km może to zaszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) z tego co pamietam tak napisali w instrukcji aaaaa, mało tego jak byłem u speców od wtrysków w BS Remo truck powiedzieli mi żeby za często do dCi nie wlewać v-power diesel, vervy diesel i tych innych wynalazków bo te oleje napędowe są bardzo suche i nie za dobrze wpływają na commonraila, zpaytałem się co lać w takim razie?? powiedział znaleźć dobrą stacje z nie ociemnionym paliwem i lać zwykła tłustą ropkę a te wynalazki tylko od czasu do czasu na przeczyszczenie silnika;) Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez adr7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klawinski Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 To ciekawe bo ja ostatnio ze 4 pelne baki lepszej ropy wlalem i zaczal mniej palic ale, nie wiem czy w zwiazku z tym, pojawil sie ciemny dym jak go pokrece powyzej 2500. Moze faktycznie jest cos na rzeczy i drozsza ropa szkodzi CR tylko dlaczego ja ludziom wciskaja skoro teraz wszystkie diesle maja CR??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 to jest takie dywagowanie lepsza czy gorsza, ja też do swojej lałem na początku verve diesel, w tym momencie mam nią zrobione 50kkm jako pierwszy właściciel w Polsce licznikowo ma 200kkm a wg. mechaniora od skrzyni ma co najmniej 300 kkm i kopci dopiero powyżej 3,5 tysiąca jak dostanie pożadnie w palnik; ludzie muszą mieć pojęcie skoro mielą ten temat od dawien dawna, jak będziesz miał chwilkę to zerknij sobie na ich stronkę : http://remotruck.com.pl/diesel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi