Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Przegląd co ile?

Gość Smoła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chodzi mi o przegląd, przy którym wymienia się olej i filtry. Mam instrukcję z kwietnia 1998 roku, ale tam nic nie jest napisane co ile km wymianiać olej i filtry. No i teraz tak się zastanawiam co ile mam wymieniać. Poprzednio wymieniłem wszystko jak miałem 181kkm, a teraz mam juz 190kkm. Może u kogoś w instrukcji będzie pisać co ile wymieniac olej?

Z drugiej strony tak się zastanawiam, z czystej ciekawości, czy im auto jest starsze i ma większy przebieg, to nie wymieniać oleju wcześniej. Np. jak w instrukcji jest napisane, żeby wymianić co 15kkm, to wymienić po 10kkm. Co Wy o tym sądzicie? Jakie są Wasze sugestie?

Wg książki olej co 15kkm i poprzedni właściciel tak robił na syntetyku. Ja zmieniam półsyntetyk co 10 kkm (filtr oleju i powietrza tak samo).

ja wymieniam texaco co 8-10 tys, zalezy jak wyglada olej i jak dlugo pali sie kontrolka cisnienia oleju, powietrze wymienialem razem z olejem bo sam filtr kosztuje 12-18zl. teraz stozek piore co 20tys, chyba ze szybko zalapie syfu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...