Gość Kasper13 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam! Przez przypadek przesiadłem się z Primery do Sunnego, ale do rzeczy. Autko jak jest zimne i silnik pracuje na ssaniu to idzie jak przeciąg jak tylko motor sie zagrzeje to auto ciągnie do 2,5 tys obrotów a potem silnik sie dławi - przerywa, nie ma mocy. po kilku krotnym naciskaniu i puszczaniu gazu znowu dostaje ciągu. Wygląda to tak jakby nie dostawał paliwa, jednak dziwi mnie to, że na zimno idzie dobrze. Zmieniłem filtr paliwa i powietrza, nie pomogło. Ma ktoś jakieś pomysły w czym tkwi problem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marecki_1966 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 A może jest wprost przeciwnie: nie wyłącza się "ssanie" i zalewa silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasper13 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Ssanie się wyłącza. Widać to na obrotomierzu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szultz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 ja miałem podobnie tylko w 1.4 12v dławił się dławił w końcu rzucił palenie, problem rozwiązało wymienienie uszczelki pomiędzy kolektorem dolotowym a głowicą jako ze jest papiero podobna rozmięka od działania płynu chłodzącego którego obieg idzie przez kolektor.Koszt uszczelki koło 2 dych maja jeszcze w IC pare sztuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 a sprawdzałeś kable i świece ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert21 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 a sprawdz dawke paliwa moze być za mała i na ssaniu dostaje wiecej paliwa i idzie oki a jak ssanie sie wyłoczy zaczyna sie dławić jak porombany ( i do tego sprawdz to co kolega na górze napisal kable i świece) pozdro i to może być cały problem i zycze szybkiej naprawy furmany :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubeek2008 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Witam, nie wiem czy problem został rozwiązany ale chyba znam jego przyczynę. Nie znam się za dobrze na mechanice samochodowej ale spróbuje pomóc, coś zasugerować. Akurat miałem dokładnie taki sam problem w moim Sunny GTI B12. Zimny chodził jak złoto, zagrzał się i nie to samo auto. Próbowałem wymieniać wszystkie filtry, świece, czyściłem kable ale dalej to samo. W końcu jakiś mechanik zasugerował, że walnięta jest cewka. Po wymianie problem miną. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.