Gość Lesiuu Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam, Chciałbym zapytać kolegów, którzy wymieniali np. kurtynę powietrzną w swoim Nissanie. Kupiłem model, w którym wymieniłem już poduchę (kurtynę) z lewej strony i zaprogramowałem sterownik (nadal zgłasza error). Nie sprawdzałem sensora uderzenia bocznego bo z tego co zerkałem jest zamocowany i wygląda na ok. Oczywiście to wygląd być może mnie zmylił i stąd moje problemy. Chcę się jednak upewnić czy w sytuacjach zderzenia sensory są tak samo jednorazowe jak poduchy? Jeśli nie to czy to jest element pasywny? Można go sprawdzić miernikiem? Rezystancja, ciągłość połączenia? Za wszelkie rady z góry dziękuję. Michancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Poduchy i sensor sie wymienia. Sterownik i pasy tez powinno sie wymienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lesiuu Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Poduchy i sensor sie wymienia. Sterownik i pasy tez powinno sie wymienic. Witam, właśnie udało mi się ładnie wszystko poskładać. Okazało się, że bocznego sensora nie trzeba wymieniać bo jest wielokrotnego użycia. Nie ma oznak zniszczenia. Być może należałoby go faktycznie - zapobiegawczo wymienić. Nie zmienia to faktu, że cały system mam aktywny i nie zgłasza błędów. Napinacze nie wystrzeliwują w bocznym uderzeniu (przynajmniej w P12) tylko w przednich uderzeniach. Do resetowania sterownika polecam chłopaków ze Zduńskiej Woli k. Łodzi (alltuning.pl). Michancio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.