Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Co to jest?

Gość Smoła

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj próbowałem znaleźć centralkę od centralnego zamka, ale zamiast tego namierzyłem COŚ takiego.

coslh3.th.jpg

Czy ktoś wie co to może być. To jest połączone z pedałem hamulca. Wygląda mi to na jakiś czujnik? :?: Jak naciskam hamulec, to to okrągłe odsuwa się od tego czegoś zakończonego na niebiesko. :/

Czy tak może wyglądać centralka od centralnego zamka?

centralkahs5.th.jpg

Dokładnie tak jak napisał bonzo- Pierwsza fotka to włącznik świateł stop a drugie wygląda na komputer sterujący pracą silnika. Centralka od centralnego będzie albo w słupku albo pod którąś z plastikowych osłon przy słupku A przy podłodze (na lewo od pedału sprzęgła; ew. to samo miejsce z przeciwnej strony) Sprawdzisz czy to ta nasłuchując czy "cyka" przy wduszeniu cypelka od zamykania drzwi od wewnątrz.

Cykać , będzie w podłokietniku , z tego co pamiętam tam jest przekaźnik.

No i dokładnie tak jest.

centralka zamka to czarna puszka z napisem DEADLOCK po lewej stronie od kolumny kierowniczej.

Dzięki. Dziś w przypływie wolnego czasu, poszukam jej.

Cykać , będzie w podłokietniku , z tego co pamiętam tam jest przekaźnik.
w podłokietniku jest jedynie sterownik od szyb elektrycznych. cyka w momencie zapłonu - przekażnik daje napięcie na szyby.

Ja mam w podłokietniku taki przełącznik, którym mogę zamknąć wszystkie drzwi z wyjątkiem kierowcy, no i jak go przełącze i zamkną się wszystkie drzwi, to potem jest "cyknięcie". Przy otwieraniu dokładnie tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...