Gość mdzalewscy Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 znajomy zwrócił mi uwagę iż ucieka mi powietrze z opony oglądam oponę a tu nic, za oponą jest nadkole i tam przez małą dziurkę zapitala powietrze, zaglądam do przegrody silnika a z drugiej strony jest zbiornik klimy (zaznaczony na foto na czerwono) powietrze uciekło i już, wygląda iż przez ten "zbiorniczek" w dolnej jego części, moze zrobiła się dziura, albo się przetarł bo stykał się z komorą silnika, albo moze jest tam jakiś na dole zawór i czasami musi tak posyczeć ? !!!!! nie odpalałem klimy, żeby nie narobić jakiś uszkodzeń, czy mogę ją odpalić i sprawdzić czy działa klima ?, czy ni się nie stanie jak podziała 5 minut bez czynnika, czy da się naprawić bez wymiany tą cześć, amerykaniec więc część nie będzie od ręki, dobrze że już lato na finiszu. Gdzie w wawie lub okolicach robą tanio klimę ? to jest osuszacz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 mozesz odpalic ale tylko na chwile. Jesli bedzie chlodzic to moze chodzic, jak nie to wylacz. Niestety poza gazem jest tam tez olej bez ktorego kompresor nie powinien chodzic. Dalej - Jesli instalacja bedzie zupelnie pusta, kompresor wcale nie wystartuje, wiec tez sie nic nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 mdzalewscy wg mnie jest to osuszacz. Klima ma ten bajer, że jest czujnik ciśnienia w układzie. Jeśli jest za niskie to nie załączy kompresora i tyle. Podjedź gdzieś, niech Ci sprawdzą ciśnienie w układzie i wszystko będzie jasne. Dodatkowo niech zrobią próbę nadciśnieniową azotem i wszystko wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 z ciekawostek jak pisało przestało lecieć, zajechałem do domku i zaczeło znowu lecić gaz (efekt jak dziura w oponie), idę rano do garażu i nadal leci, co to może być tyle czasu !!!!!!!!!!!! że leci i leci. Odpaliłem dzisiaj klimę , wydaje mi się że działa. Po niedzieli jadę do serwisu od klim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.