Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Rozrząd

Gość Ogrre

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie dawno kupiłem Nissana Sunny N14 w wersji 3- drzwiowej, z silnikiem 1.4 gaźnik z gazem. Rocznik 91 a właściwie składak 95. Auto ma problemy ze zbieraniem sie na wolnych obrotach, pod górkę. Moc jest gdy wysprzeglę i dodam gazu więc zakładam po przgłądnięciu postów na tym forum że to gaźnik. Mechanik wyczyścił ale powiedział ,że do końca go nie rozkręci gdyż potem nie da rady go złorzyć. W sensie, że nie ma części do niego uszczelek itp. Problem zdarza się po przejechaniu kilku kilometrów na gazie. Są problemy z zapłonem na

automatycznym przełączniku gaz benzyna. Na benzynie też sie zaczął pojawiać.

Moje jednak pytanie tyczy się rozrządu. Wymieniłem rozrząd, który się tłukł bardzo i okazało się że jedna prowadnica ta najdłuższa nie pasuje do tego auta. Czy była taka możliwość, że prowadnice produkowane do silników robionych w różnych fabrykach aż tak bardzo się od siebie różnią, że po załorzeniu łańcuch jest nadal luźny?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Czytałem instrukcję ,którą ściągnąłem z forum i tam pisało że od lutego 93 nie ma dwóch prowadnic zdaje się ,że wtedy właśnie wprowadzono wtrysk. Ale czy takze prowadnica powinna różnic się rozmiarami ? Czy to raczej wynika z tego ,że nissany produkowane w różnych fabrykach miały różne prowadnice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...