Jerzy Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 czy ktoś zna stronę internetową gdzie można kupić bendiks do micry k10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 sprawdź tutaj: -> http://bendiks.lublin.pl/PL/cennik.php4?nr_cz=-1 A może to Ci pomoże? -> http://www.nissanklub.pl/uploads/DIY/Nissa...392f69432ab335b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 może nie trzeba kupować nowego tylko da się naprawić wg. powyższego poradnika? to nie jest trudne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hooligan. Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 z bendiksem trzeba uważać - ja zmieniałem, bo miałem typową przypadłość K10 - czasami nie zazębiał - trochę zjechany wieniec i zębnik bendiksa - poszedłem najkrótsza drogą i postanowiłem zmienić sam bendiks na początek - pomogło. Tyle że była mała kuka - kupiłem zamiennik jakiejś firmy z Brazylii!!! chyba Da Silva - wg pudełka wszystko było OK - tzn. rozrusznik mitsubishi - model ten to a ten - okazało się, że bandiks jest praktycznie identyczny z oryginalnym, gdyby nie mały szczegół - wewnętrzna średnica większa niemal o milimetr!! Żeby było śmieszniej, założyłem taki "za duży" bendiks i wszystko działało idealnie - zero grzechotania na lekko zyżytym bądź co bądź wieńcu, choć luz promieniowy był skądiinąd spory. Jednak kilka dni później poszedłem po rozum do głowy i wyjąłem rozusznik jeszcze raz, rozebrałem wbiłem w ten nowy bendiks tulejkę z brązu - wybiłem ją delikatnie ze starego bendiksu i bardzo delikatnie (duże ryzyko pęknięcia - docelowa ścianka bardzo cienka) pocieniłem ją i finalnie wbiłem w nowy bendiks - choć wbiłem to za duże słowo, bo zrobiła się naprawdę cieniutka - juz półtora roku tak jeżdzę i jest bardzo OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.