Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Alternator pomocy

Gość lukasz-51

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Spalił mi sie układ diód w alternatorze,do alternatora dochodzą 2 przewody oprócz głównego prądowego wiem że jeden jest od kontrolki ładowania,a skąd dochodzi 2 przewód i czy powinien być na nim stały prąd bo taki jest czy to jest prawidłowo???

Kupiłem nowy alternator i boję sie żeby znowu sie nie spalił.

Nissan Sunny 2.0D r91

Proszę o jak najszybszą odpowiedz

Pozdrawiam

ja dzisiaj naprawialem swoj alternator i tez mialem spalone diody ale oprocz tego wymienilem regulator napiecia bo z tego co wiem jak ida diody to przez regulator napiecia a przynajmniej u mnie ida w sumie 3 kabelki jeden idzie od kondensatora drugi sygnalowy a 3 nie jestem pewien od czego wiec nie pomoge ...ale mi wymiana spalonych czesci zajela jakies 4 godziny razem jazda 10 km do sklepu w godzinach szczytu i przerwa na piwko ;-) zobaczymy jak dlugo wytrzyma ...

• 3 miesiące temu...
Gość e-tomek80

Witam, mialem mala przygode, mianowicie w trakcie jazdy powoli zaczely zanikac swiatla, wycieraczki zaczely wolno pracowac, az w koncu samochod prawie sam stanal. Po 8 godzinach odpalilem, nie wlaczalem swiatel, wycieraczek, ogrzewania ... i jakos udalo sie dojechac do mechanika (cud, ze odpalil, bo jak pozniej "zgasilem" samochod i odpalilem ponownie to juz nie chcial). Wymienili alternator i swiatla wrocily, wycieraczki chodza normalnie. Wszystko byloby pieknie ... gdyby nie swist / gwizd dochodzacy z okolic alternatora. Moze to normalne, ze on musi sie "wyrobic"?

Gość e-tomek80

Raczej nie, nie chodzi o to piszczenie paskow "przy ruszaniu" ... ten dzwiek, ktory slysze, wystepuje caly czas ... myslalem, ze alternatory tak maja, ze musza sie "dotrzec". Wszystko dziala jak nalezy, tylko niepotrzebnie wydaje takie dzwieki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...