Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

TUNING NISSANA Z SILNIKIEM 1,6 16v

Gość cinek81

Rekomendowane odpowiedzi

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 07:29 ]

witam!niedawno zarejestrowalem sie i chcialbym zasiegnac opinii co do przerobek auta w miare na kieszen normalnie pracujacego czlowieka.Co mozna dodac do silnika zeby mial jeszcze wiecej mocy?moj nissan ma podobno 102km ale jest to wersja 1,6SR i nie wiem co ten skrot oznacza.Moze ktos ma taka sama wersje to bym prosil o klka wskazowek....

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 07:33 ]

i jeszcze jedno...po czym poznac czy to wersja niemiecka czy typowo japonska?byl 3 lata temu sprowadzony z niemiec ale tam mogl byc sprowadzony z japonii,i nie wiem jaka moc ma ten silnik?czy 90km czy 102km? :/

Jeżeli masz wersję 100Konną to sprawdzisz to po przez odczytanie na kolektorze ssącym napisu 73C.... jeżeli widnieje napis 74C to masz wersję z okrojoną mocą.

Co do dłubania to najlepiej się sprawdza (cena do przyrostów) wymiana wałków na te z DS + przestawienie rozrządu.

Jeżeli masz wersję 100Konną to sprawdzisz to po przez odczytanie na kolektorze ssącym napisu 73C.... jeżeli widnieje napis 74C to masz wersję z okrojoną mocą.

Co do dłubania to najlepiej się sprawdza (cena do przyrostów) wymiana wałków na te z DS + przestawienie rozrządu.

Wymiana samego kolektora spowoduje odblokowanie do 100KM?

Ile mniej więcej kosztuje wymiana wałków i ile kucyków można oczekiwać?

Ja pamiętam miałem kiedyś Almerkę z Niemiec w wersji SR. W dowodzi było 90 KM, na hamowni wyszło 103 KM :D

Teraz mam Sunnego w wersji SR i przyznam, że chodzi bardzo ładnie (może wersje sportowe były odblokowane?).

(wersja SR oznacza usportowioną wersję: półkubełkowe fotele, obniżone i usztywniona zawiecha, lotka z tyłu i bogatsze wyposażenie)

Wymiana samego kolektora spowoduje odblokowanie do 100KM?

Ile mniej więcej kosztuje wymiana wałków i ile kucyków można oczekiwać?

po wymianie wałka wydechowego i kolektora niby powinno być to +12KM ale przydałoby się w Twoim przypadku zdjąć pokrywę zaworów i wałek pomierzyć, bo może ktoś przed Tobą już wykonał taki zabieg ;)...można narazie gdybać, bo wjazd na rolki dużo by też powiedział ;)

proponuję zajrzeć do działu NPT tam jest już troszkę o tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...