Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[ B13] PILNIE!!!!!! OBEJRZENIE 100NX WARSZAWA

bodek_n14
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się z dziewczyną czy nie kupić 100NXa i być może na dniach pojedziemy po jakąś sztukę ale muszę obejrzeć jakikolwiek egzemplarz wewnątrz. Dokładnie chodzi o miejsce z tyłu.

KTO Z WAWY POKAŻE MI SWOJE AUTO I DA WSIĄŚĆ NA TYLNĄ KANAPĘ? TYLKO O TO PROSZĘ. BARDZO PILNE BO W SOBOTĘ CHCIELIŚMY JECHAĆ PO AUTO.

PW, FORUM, 503646451, PROŚBA!!

Gość johny_fellow

bodek_n14 to ja Ci odpowiem, że dużo tego miejsca nie ma.

Bądź co bądź jechałem 100NX'em już w 5 osób odcinek ok.70km ale osoby siedziące z tyłu troszkę marudziły :):P

Za to bagażnik jest całkiem pokaźny.

Max żeby jeszcze wygodnie podróżować to 3 osoby. Przy 4 jest już troszkę ciasnawo. Z resztą ogromny wpływ na to ma wzrost kierowcy i pasażerów oraz odchylenie/wysunięcie foteli przednich.

No my nie należymy do długasów, rodzinka zresztą też (prócz "szwagra", który ma ~190 ale ma własny wóz) więc może będzie ok.

Powiedz mi czy osoby ~175-180cm dotykają głową tylnej szyby czy jest jeszcze trochę miejsca?

[ Dodano: Sro 03 Wrz, 2008 10:25 ]

bodek_n14 przyjedz w piatek na spota pierwopiatkowego. Zawsze jakies sa :)

jeżeli nie znajdzie się ktoś bliżej to pewnie podjadę (podjedziemy)

Gość EnDrIu WAWA
No my nie należymy do długasów, rodzinka zresztą też (prócz "szwagra", który ma ~190 ale ma własny wóz) więc może będzie ok.

Powiedz mi czy osoby ~175-180cm dotykają głową tylnej szyby czy jest jeszcze trochę miejsca?

Zapomnij o transporcie takich osob powyzej 20 km. Mam 180cm wzrostu i siedzenie z tylu w 100NXie uwazam za koszmar. Za to bagaznik jest olbrzymi. Spokojnie mozna zaladowac dach i jeszcze torbe podrozna :)

Mam również 180cm i z tyłu jest "lekka masarnia". Z 10km moze wytrzymam, ale nie dalej :D

Fotel przedni mialem dość wysunięty do tyłu, bo nie lubie mieć kolan na kierownicy :D

Bagażnik za to jest naprawdę pokaźny: wchodzą 2 rowery po złożeniu kanapy :)

Ogólnie jak dla kobiety bardzo dobre auto, oczywiście nie tylko ;)

Pamiętaj tylko o jednym: sprawdź przed wyjazdem na dokł. fotkach tylne kielichy wewnątrz.

To b. słaby punkt NX i korodują jak cholera. Przerabiałem ten temat także życzę powowdzenia.. :)

pzdrwm

NadiR

kupuję auto od Johnego Fellowa

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=43321

Blacha jest zdrowa jak i cała reszta. Zaręcza mnie o tym.

Z tym miejsce z tyłu to powiedzcie raz a porządnie. Jest go aż tak strasznie mało? Jeździłem Oplem Tigra i tam miejsca było malutko ale jechać się dało. Głowa prawie dotykała do szyby. Mój wyższy kumpel musiał się już chylić. W setce jest to samo czy jest więcej? Nie mam 180cm a zawyżyłem celowo.

Odpowiedz typu "Z 10km moze wytrzymam, ale nie dalej :D" , "Mam 180cm wzrostu i siedzenie z tylu w 100NXie uwazam za koszmar" nic mi nie mówią niestety. Co jest nie tak? Głowa sie nie mieści? Kolana się nie mieszczą, kanapa jest niewygodnie ustawiona?

Ja mam 173cm, moja panna mniej więc przednie fotele będą raczej w połowie niż z tyłu.

Muszę jednak obejrzeć na własne oczy.

No tak do 170cm to tragedii nie ma. Jednak jeśli chcesz robić często trasy z kimś z tyłu powyżej tego wzrostu to komforu nie będzie mieć żadnego.

Bierz setkę i tyle, nie ma to tamto :D

Gość EnDrIu WAWA

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=43321

Blacha jest zdrowa jak i cała reszta. Zaręcza mnie o tym.

Z tym miejsce z tyłu to powiedzcie raz a porządnie. Jest go aż tak strasznie mało? Jeździłem Oplem Tigra i tam miejsca było malutko ale jechać się dało. Głowa prawie dotykała do szyby. Mój wyższy kumpel musiał się już chylić. W setce jest to samo czy jest więcej? Nie mam 180cm a zawyżyłem celowo.

Odpowiedz typu "Z 10km moze wytrzymam, ale nie dalej :D" , "Mam 180cm wzrostu i siedzenie z tylu w 100NXie uwazam za koszmar" nic mi nie mówią niestety. Co jest nie tak? Głowa sie nie mieści? Kolana się nie mieszczą, kanapa jest niewygodnie ustawiona?

Ja mam 173cm, moja panna mniej więc przednie fotele będą raczej w połowie niż z tyłu.

A ile jechales z tylu w tej Tigrze i czy obok ktos siedzial czy nie? Mysle, ze jest porownywalnie w NXie i Tigrze

Glowa walisz w szybe, nie ma miejsca na nogi...

To co znalazlem z archiwum fot, nie wiem czy cos pomoze, ale zalaczam:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ed192cef281e330.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0613d43f8a355c1c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9f5a1cb291034245.html

W tigrze oprócz niskiej szyby zapamiętałem koszmarnie wyprofilowaną kanapę i mnóstwo plastiku.

Dzięki za pomoc panowie. Trzeba się będzie jednak wbić w seteczkę ale nie zmieni to pewnie faktu zakupu tego autka. Najważniejsze, że pozostanie w klubie i nie bedzie zamęczona :)

Gość komorokoro

Przynajmniej pewny wózek z historią

Trzeba się będzie jednak wbić w seteczkę

Zapraszam na spocie na przymiarkę , mam nadzieje przybyć :one:

Zapomniałem dodać plusika najważniejszej osobie w tym temacie :D ale już naprawione

[ Dodano: Sro 03 Wrz, 2008 23:39 ]

trochę daleko z Ursynowa na Bemowo ale dzięki za propozycję. Może ktoś bliżej?

kilka fotek znalazlem na dysku, moze cosik pomoga:

89601975mc7.jpg

86077666cz4.jpg

29824083bk4.jpg

fotel kirowcy maksymalnie odsuniety do tylu

mam 192cm i siedzac z tylu musze schylac glowe bo zachaczam o dach. na tylnej kanapie podruzowaz da sie jedynie w pozycji pollezacej

pzdr

rz

Witam.

Chętnie bym się wybrał na Bemowo pokazać specjalistom nowy nabytek i uzyskać kilka cennych rad na jego temat. Mam pytanko gdzie dokłanie i o której jest spotkanie. Ja mieszkam na Ochocie.

PS.

Wiem , że pyania wydają się oczywiste ale jestem nowym mieszkańcem Warszawy i niechciałbym czegoś pokręcić.

Witam.

Chętnie bym się wybrał na Bemowo pokazać specjalistom nowy nabytek i uzyskać kilka cennych rad na jego temat. Mam pytanko gdzie dokłanie i o której jest spotkanie. Ja mieszkam na Ochocie.

PS.

Wiem , że pyania wydają się oczywiste ale jestem nowym mieszkańcem Warszawy i niechciałbym czegoś pokręcić.

masz wszystko w pierwszym poście

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...asc&start=0

Bombel, na bank mam dalej. Jadę z południowej części Ursynowa. Ale nie o to chodzi. Czasu brak, sesje mam na uczelni, a w sobotę i tak ruszam do Chojnic. Nie ma opcji, żebym wracał z tamtd PKSem :D Jeszcze przekąpie się w Charzykowskim na odchodne, yeahhh :diabel:

Gość johny_fellow
sesje mam na uczelni

:D Kampanię :D

w sobotę i tak ruszam do Chojnic

Zapraszam :)

Jeszcze przekąpie się w Charzykowskim na odchodne, yeahhh

Widzę, że prócz NKP należysz też do klubu morsów :D Woda w Charzy jest już zimna i zazieleniała :D:P No ale jak będziesz się upierał to chętnie na to popatrzę :D

Dobra - koniec OT

skoro zazieleniała tzn, że glony kwitną -> musi być ciepła :diabel:

Widzę, że prócz NKP należysz też do klubu morsów :D

w zeszłym roku sezon pożegnałem w drugiej połowie września :one:

Jeżeli nadal szukasz przymiarki do setki to zapraszam do siebie na Gocław, tyle że dzisiaj w domu bede od 19:00 do 20:00 , jak byś sie wyrobił w tych godzinkach to nie ma problemu.

Po przymiarce. W setce z tyłu mam 5cm luzu nad głową. Kolana również się mieszczą.

Auto już w Wawie ale następnym razem na słowo to pojadę po auto tylko do salonu.

Dzięki, pzdr