Gość henryk1972 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Mam problem z alarmem (primera P12). W dzień ok wszystko działa, ale w nocy wyje mi kilka razy!!!!! Bez powodu. Tak sie dzieje od kilku dni. Mam problem bo on stoi pod blokiem POMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 henryk1972, może tak coś więcej jaki alarm, co z centralką, czujnikami ruchu - może pająka albo muchy masz w aucie i pelętają się po czujkach. Mi jak siadł przekaźnik w poprzednim aucie to jak się nagrzało auto w ciągu dnia to się włączał sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryk1972 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 alarm NATS, a wiecej nie wiem, wybacz ale ja jestem kobietą i nie bardzo kumam, centralka, czujniki ruchu.... to dla mnie kosmos, myślałam że to bedzie prostrze na tym forum. Ale dzieki że mi grzecznie odpisałeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bonzki Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 niestety mam ten sam problem, wyje w nocy na parkingu po kilka/ kilkanascie razy, trzeba sie wybrac do elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość belcho99 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 jako ze mój tato jest z zamilowania mechanikiem a ja chcac nie chcac pomocnikiem to moge powiedziec ze najlepszym sposobem na uszkodzony alarm jest wywalenie alarmu. znajdz jeden element alarmu i po kolei po kablach dochodzisz do kolejnych czesto ukrytych elementów. wywalasz wszystyko i masz świety spokój potem wizyta u znajomego mechanika montaż ukrytego przelacznika i ekekt tyen sam tyle ze nie wyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Odkopuję temat... Belcho... alarm to nie tylko alarm, ale i centralny zamek. A jak ktoś raz spróbował centralnego z pilota, to nie jest łatwo znów się przyzwyczaić do otwierania drzwi z klucza. Podpinam się pod temat... alarm mi raz na jakiś czas wyje, też zacząłem się zastanawiać czy nie mam jakiegoś insekta typu pająk w środku, bo tak już miałem kiedyś... w aucie mieszkała ćma Dobrze się chowała pod plastikiem od słupka przedniego ale w końcu ją upolowałem. Ale jeśli to nie ćma to co...? Zauważyłem że autko jak stoi dwoma kołami (prawymi) na krawężniku to się załącza ten alarm - ale nie często i nie regularnie... nie ma reguły na to. Nie ważne czy dzień czy noc (też myślałem że od nadmiernego nagrzania wnętrza, ale w nocy chłodno). Czy możliwe że to przez zbyt czuły czujnik udarowy/przechyłu? Gdzie on jest w WP12 i czy się go jakoś reguluje? Pozdrawiam. Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez PawelSalata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 U mnie powodem samoczynnego włanczania się alarmu był słaby akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Miałem tak W Micro-Wozie Tylko że alarm nie wył, a robił takie pik-pik-pik co godzinę... Ale tam akumulator się rozładował, to fakt ale auta nie szło już uruchomić a Primavera wyje bez powodu a jeżdżę nią na okrągło, więc nie ma raczej opcji na słaby AKU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Więc może wima samej syreny. Ma swój akumulatorek i jest już padnięty. Może czas wymienić syrenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinio_lodz Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ale jeśli to nie ćma to co...? Zauważyłem że autko jak stoi dwoma kołami (prawymi) na krawężniku to się załącza ten alarm - ale nie często i nie regularnie... nie ma reguły na to. Nie ważne czy dzień czy noc (też myślałem że od nadmiernego nagrzania wnętrza, ale w nocy chłodno). Czy możliwe że to przez zbyt czuły czujnik udarowy/przechyłu? Gdzie on jest w WP12 i czy się go jakoś reguluje? Pozdrawiam. Witaj miałem podobny problem - przyczyną okazał się wyłącznik alarmu pod maską auta - maska po zamknięciu zbyt słabo go przyciska i czasem wyło - szczególnie jak auto stało trochę przekrzywione tak jak pisałeś na krawężniku. Pomogło założenie na ten wystający " cycek" ok 0,5 cm kawałka gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zamontowanie gumy na cycek wypróbuję na początek (guma, cycek - to na pewno nadal forum o motoryzacji??? ). Co do syrenki. Jest to też prawdopodobna opcja, ale czy ktoś mógłby mnie naprowadzić na miejsce pobytu syrenki w kombi. Odnoszę wrażenie że jest gdzieś w okolicy tylnego zderzaka, od spodu zamontowana, ale wsadzanie głowy pod auto nie skutkuje odnalezieniem diablicy, a nie chciałbym odkręcać plastików, których nie trzeba odkręcać. Czasem wystarczy jakiś jeden kołek plastikowy odczepić i widać to czego się szuka - wie ktoś, gdzie w kombi 2003r. jest syrena od alarmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ja mam syrenę pod maską silnika, po lewej stronie. Mam sedana 2003 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Sedan i HB mają inaczej. Ja mam alarm fabryczny, ale syrenka jest gdzie indziej w kombi. Będzie trzeba się do niej dobrać i pooglądać co ją boli. Jak do niej dotrę, to zrobię ewentualnie foto gdzie będzie widać jak jest zamontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość korzenduffy Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Ja mam inny problem po wymianie akumulatora , migają swiatła awaryjne jak silnik pracuje jak go wyłącze to jeszcze mrugaja przez kilka sekund . Jest tez tak ze nagle przestaje odpalac i wtedy pomaga rozłączenie i włączenie akumulatora. Co robic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Zamontowanie gumy na cycek wypróbuję na początek (guma, cycek - to na pewno nadal forum o motoryzacji??? ). Co do syrenki. Jest to też prawdopodobna opcja, ale czy ktoś mógłby mnie naprowadzić na miejsce pobytu syrenki w kombi. Odnoszę wrażenie że jest gdzieś w okolicy tylnego zderzaka, od spodu zamontowana, ale wsadzanie głowy pod auto nie skutkuje odnalezieniem diablicy, a nie chciałbym odkręcać plastików, których nie trzeba odkręcać. Czasem wystarczy jakiś jeden kołek plastikowy odczepić i widać to czego się szuka - wie ktoś, gdzie w kombi 2003r. jest syrena od alarmu? Witam, W P-12 kombi jeżeli alarm montowany był w serwisie jest pod wykładziną boku bagażnika lewą lub prawą w zależności od fantazji elektryka. jak montowałem w swoim to celowo założyli po przeciwnej stronie niż podaje manual aby utrudnic kradzież.......??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sytka Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam mam ten sam problem , alarm wyje bez powodu W jaki najprostszy sposób można go odłączyć . Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 odłącz syrenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzialus Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Od trzech tygodni wyje mi po po kilka razy czy to w nocy czy w dzień alarm . Wczoraj w po tym co wyczytałem w google myślałem ,że zlokalizowałem centralkę alarmu ( za schowkiem od strony pasażera ) . Odłączyłem dwie wtyczki . Potestowalem chwilę otwierając drzwi od środka alarm nie wył. Ale w nocy i w dzień znów zaczął wyć bez powodu . Czujkę ruchu ta nad lusterkiem odłączałem i zaklejałem taśmą - nie pomaga . Jak odłączyć ten zbędny gadżet ? Od prawej strony są też jakieś dwie wtyczki z mnóstwem kabli , które nie wiem do czego służą A może centralka znajduje się w innym miejscu ? z tego co pamiętam wszystko się zaczęło od dnia kiedy wymieniałem czujnik położenia wału korbowego ... Pomóżcie akuś już dwa razy ładowałem ( reset kompa trwał 12 godzin ) a sąsiedzi już mają tego auta dosyć Dzialus,post przeniesiony,temat usunięty.Używaj wyszukiwarki. Edytowane 15 Maja 2017 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 tu masz zdjęcie centralki http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/105756-p12-pomocy-migaj%C4%85ce-kierunkowskazy-alarm-jak-to-ogarn%C4%85%C4%87/ u mnie jest schowana w tunelu środkowym tuż obok pedału gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Miałem to samo. Na 99% rozładował się akumulator syrenki i on wywołuje samoczynne uruchomienie alarmu. Instalacja dostaje cynk, że zanika napięcie (ze niby ktoś aku odpiał) i wyje. Ja odłączyłem syrenkę (jest w bagażniku) i jest spokój. Nie zauwazyłem, zeby migały awaryjne w nocy. Biorę sie z zamiarem od roku już, zeby naładowac syrenke, ale jakoś się zebrać nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dramo Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 U mnie alarm wył ponieważ masa od czujników otwarcia drzwi była zasniedziala. tak że trzeba każdy czujnik odkręcić po przeczyscic masę i może pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi