Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

obsługa i naprawa silnika 2.7 TDi

Gość ARTURROS

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze pojawiło się na forum pytanie, czy można, a raczej trzeba regulować zawory.

W moim samochodzie czasem słychać jakby klepanie zaworów.

2. Jak wyregulować wtryski i pompę paliwa, a raczej gdzie i za ile. Podejrzewam że wpływa to na osiągi i spalanie.

3. Co z tym chip tuningiem ? Gdzie to można zrobić ?

4. Z przedniej części silnika mam wyciek oleju. Pewnie do wymiany jakiś simmering. Chociaż na bagnecie nie ubywa. Czy to trudny, kosztowny zabieg ?

5. Czy ktoś wycinał system dopalania spalin, gdzie to jest i jak to zrobić (zdjęcia mile widziane)

• 2 miesiące temu...

Zawory się reguluje jak najbardziej ( luzów nie pamietam ) zrób to po kupnie a potem co 40 tys chyba ze były zbyt małe luzy wtedy trzeba regulację powtarzac po kilku tys mk aż wyklepie się nagar na zaworach i luz się ustabilizuje

Pompy wtryskowej ani wtrysków nie ruszaj poki nie kopci zapala i w miare normalnie pali czyli do 11 l/100 km - tu raczej możesz więcej popsuc niż naprawić, a i wtryski w polsce to z reguy wielkie G...no Chiptunning to na forum BMW. Z przodu to pewnie cieknie ci siemmerring na wale - jak nie plami to nie ruszaj, ale może tez cieknąć np pompa wspomagania itp - powinieneś umyć silnik i po kilku dniach sprawdzic dokladnie skąd leje. Wymiana siemmerringu wymaga dobrych narzędzi i troche wprawy

Mi na trasie pali około 9l i to jazda różna, czasem 90 czasem 110.

Na miejscu pali 11-12l, ale to już w zimie na napędach :D

Kiedyś dużo jeżdziłem terrano I z silnikiem diesla na trasie Berlin Gliwice i palił dokładnie tyle ile było na blacie - jak jechałem 120 palił 12 a jak 150 palił 15 wolniej wtedy nie jeździłem

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...