Gość ARTURROS Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Po pierwsze pojawiło się na forum pytanie, czy można, a raczej trzeba regulować zawory. W moim samochodzie czasem słychać jakby klepanie zaworów. 2. Jak wyregulować wtryski i pompę paliwa, a raczej gdzie i za ile. Podejrzewam że wpływa to na osiągi i spalanie. 3. Co z tym chip tuningiem ? Gdzie to można zrobić ? 4. Z przedniej części silnika mam wyciek oleju. Pewnie do wymiany jakiś simmering. Chociaż na bagnecie nie ubywa. Czy to trudny, kosztowny zabieg ? 5. Czy ktoś wycinał system dopalania spalin, gdzie to jest i jak to zrobić (zdjęcia mile widziane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Zawory się reguluje jak najbardziej ( luzów nie pamietam ) zrób to po kupnie a potem co 40 tys chyba ze były zbyt małe luzy wtedy trzeba regulację powtarzac po kilku tys mk aż wyklepie się nagar na zaworach i luz się ustabilizuje Pompy wtryskowej ani wtrysków nie ruszaj poki nie kopci zapala i w miare normalnie pali czyli do 11 l/100 km - tu raczej możesz więcej popsuc niż naprawić, a i wtryski w polsce to z reguy wielkie G...no Chiptunning to na forum BMW. Z przodu to pewnie cieknie ci siemmerring na wale - jak nie plami to nie ruszaj, ale może tez cieknąć np pompa wspomagania itp - powinieneś umyć silnik i po kilku dniach sprawdzic dokladnie skąd leje. Wymiana siemmerringu wymaga dobrych narzędzi i troche wprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 w miare normalnie pali czyli do 11 l/100 km ale tylko na trasie i nie przekraczac 100km/h - co prawda porownuje do T1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Mi na trasie pali około 9l i to jazda różna, czasem 90 czasem 110. Na miejscu pali 11-12l, ale to już w zimie na napędach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 no to moj pali o 2 wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Kiedyś dużo jeżdziłem terrano I z silnikiem diesla na trasie Berlin Gliwice i palił dokładnie tyle ile było na blacie - jak jechałem 120 palił 12 a jak 150 palił 15 wolniej wtedy nie jeździłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hunter11 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 2,7 tdi 2002r pali mi 7,5 litra na trasie natomiast miasto 10-11L wersja 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jest juz założony temat o spalaniu ! proszę sie nie rozpisywać nie na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.