Gość waldemas1 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Witam kupiłem auto n15 miało mieć centralny zamek ale nie ma :i teraz jaki ,kupić jakiej firmy, sterowany pilotem mechanik stwierdził żeby miało 2 mastery i 2 slave-y inajlepiej polskiej produkcji.Przyznam się nie znam się na tym to moje pierwsze auto (almera n15 1998r) :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Kup cos na Allegro, wybor jest duzy. Ja za swoj dwa lata temu dalem 150 zl. Mozna sobie samemu zalozyc... zadna filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KKK Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Na początek to zdejmij boczki z drzwi i zobacz czy napewno nie ma tam siłowników. Może masz tylko spalony bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 a czego unikać na co zwracać uwagę jaki ma być mocny 3,5,7kg czy wszystkie pasują do almery .Spalony bezpiecznik ,który to bezpiecznik za centralny odpowiada [ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 15:15 ] Dobra ,po zdjęciu boczka okazało się że siłownik jest , ale nie dochodzi napięcie do niego ,wszystkie bezpieczniki pod kierownicą sprawne. Mechanik mówi że to może moduł sterujący zamka tylko nie wiemy gdzie on się znajduje w której części auta, żeby go sprawdzić. Auto 1998 rok almera slx hatchback 5d., POMOCY [ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 19:03 ] kto wie , kto zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Largo Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 a czego unikać na co zwracać uwagę jaki ma być mocny 3,5,7kg czy wszystkie pasują do almery .Spalony bezpiecznik ,który to bezpiecznik za centralny odpowiada [ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 15:15 ] Dobra ,po zdjęciu boczka okazało się że siłownik jest , ale nie dochodzi napięcie do niego ,wszystkie bezpieczniki pod kierownicą sprawne. Mechanik mówi że to może moduł sterujący zamka tylko nie wiemy gdzie on się znajduje w której części auta, żeby go sprawdzić. Auto 1998 rok almera slx hatchback 5d., POMOCY [ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 19:03 ] kto wie , kto zna fabryczny moduł znajduje się pod kolumna kierownicza z prawej strony prostokątna obudowa koloru białego tam się wpinasz... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Largo Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Centralny działa więc kupiłem cóś takiegohttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=426607747 teraz tylko jak to podłączyć miał ktoś taki sterownik i jak go podłączał krok po kroku jakiś opis :zly2: :!!: Sterowanie jest tam na jednym przewodzie czerwono-żółtym, do wyłapania na module, po prawej stronie kolumny kierowniczej. Chwilowe przecięcie przewodu zamyka zamki, podanie na niego masy otwiera. Do zrealizowania na jednym przekaźniku ze stykami spoczynkowa zwartymi. Kierunki w progu na zielono-żółtym i zielono-czarnym. Można również wlutować się w płytkę modułu. LINK-FOTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość libero Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Pamiętamy oczywiście, że obydwa sygnały (otwieranie i zamykanie), są sterowane impulsem napięcia ujemnego, a zatem sterownik zamka na zamykanie i otwieranie powinien podawać masę...W większości przypadków tak właśnie jest...Ze sterownika potrzebne są tylko 2 przewody (zam. i otw.) które podpinamy tak jak na zdjęciu już wcześniej umieszczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert1508 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Zdjęcie jest super, bardzo pomocne, i wszystko działa jak należy. Podpięcie do kierunków najlatwiej zrobić przy przełaczniku od świateł awaryjnych (są tam najdłuższe kable). Almerka wogóle jest bardzo przyjemnym samochodem do przeróbek, poneważ jest bardzo łatwy dostęp do wszystkich przewodów. Wystarczy odkręcić plastyki pod kierownicą i zdjąć schowek (zdjęcie tego ostatniego jest banalnie proste, dwa kołeczki od spodu i już mamy go w ręku). Pozdrawiam wszystkich posiadzaczy Almery N15. No i innych posiadaczy Nissana też pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jak mam taką centralkę do sterowania pilotem to musze podłączać się pod kierunki?? czy mogę np wlutować w płytke te dwa przewody i wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert1508 Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Nie, nie musisz podłączać centralki do kierunkowskazów, anie też nie musisz podłączać syrenki. Lecz podłączenie kierunków jest przedatne, ponieważ widzisz, że zamknełeś samochód, pozatym centralki dają sygnały kierunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 ja zamontowałem sobie autoalarm silicon - dobre poloty ale o elektronika niezawodna nie ma podpiętych czujników żadnych, sprzęt się super sprawuje. POLECAM a zamontowanie to jakieś 5 godzin spokojnej pracy, tyle że centralny miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 no i mam problem... kupiłem centralkę z pilocikami wszystko cacy... wyjmuję płytkę i.............. moja płytka jest inna ( moja ma oznacznie TR19 a ta na fotce TR20 :/ a jak podłączyć do siłownika w drzwiach kierowcy?? i czy wtedy jak będę otwierał kluczkiem to będzie centralny działał?? [ Dodano: Czw 02 Paź, 2008 19:19 ] ewentualnie jak wyłapać który przewód przeciąć żeby od niego podłączyć centralke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi