Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przywaliłem kołem w krawężnik co tam się mogło stać?

Gość mbr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś już czas temu wpadłem w poślizg i żeby nie wjechał w tył samochodu przede mna uciekałem na lewy pas. Niestety zarzucilo mną na lewym pasie i uderzyłem w krawężnik, tak że koło się mocno schowało do wnęki i powyginało mi wachacz. Wachacz został wymieniony na nowy, ale teraz dalej podczas jazdy słysze taki jakieś dziwne chrupanie, szczegolnie przy wiekszych predkosciach. Uderzenie w kraweznik było pod ostrym kątem i nie przy duzej prędkości. Co tam jeszcze trzeba wymienic, bo przyznam ze to chrupanie jest nieprzyjemne i niepokojące. Już wcześniej w tym kole wymieniałem łożysko.

Pozdrawiam

Michał

To prawdopodobnie będziesz musiał jeszcze raz wymienić łożysko. Rozumiem, że felgę również wymieniłeś?

To prawdopodobnie będziesz musiał jeszcze raz wymienić łożysko. Rozumiem, że felgę również wymieniłeś?

Przyszlifowałem trochę felgę, pojechałem na zbieżność. Uderzyłem bokiem a nie centralnie w krawężnik i chrupie.

yyyyy nie wiem, niebawem będe w warsztacie na kosztowną wymiane łożysk, to przy okazji, sprawdze co nie halo jest nadal z tym kołem

Czy bokiem to nie ma znaczenia sprawdź ją dobrze w warszatcie i oponę też. A końcówki drążków masz całe?

Gość Nikalajewna

Jak ja przywaliłem na skręconych kołach, prawym przednim w krawężnik to sworzeń wahacza poszedł, zgiął się wahacz, felga też się zwichrowała. Po naprawie jeszcze tylko sanki trzeba było dokręcić i wszystko grało.

Ja tez mialem nieprzyjemnosc przywalic przednim skreconym kolem w kraweznik. Do tego na zacisnietym hamulcu. Felga poszla do smieci (tak sie pokrzywila ze ocierala o zacisk). Generalnie wygladalo to dosc zle, ale skonczylo sie tylko na wymianie drazka i ustawieniu zbieznosci :)