Gość mbr Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Witam, jakiś już czas temu wpadłem w poślizg i żeby nie wjechał w tył samochodu przede mna uciekałem na lewy pas. Niestety zarzucilo mną na lewym pasie i uderzyłem w krawężnik, tak że koło się mocno schowało do wnęki i powyginało mi wachacz. Wachacz został wymieniony na nowy, ale teraz dalej podczas jazdy słysze taki jakieś dziwne chrupanie, szczegolnie przy wiekszych predkosciach. Uderzenie w kraweznik było pod ostrym kątem i nie przy duzej prędkości. Co tam jeszcze trzeba wymienic, bo przyznam ze to chrupanie jest nieprzyjemne i niepokojące. Już wcześniej w tym kole wymieniałem łożysko. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 To prawdopodobnie będziesz musiał jeszcze raz wymienić łożysko. Rozumiem, że felgę również wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbr Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 To prawdopodobnie będziesz musiał jeszcze raz wymienić łożysko. Rozumiem, że felgę również wymieniłeś? Przyszlifowałem trochę felgę, pojechałem na zbieżność. Uderzyłem bokiem a nie centralnie w krawężnik i chrupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Czy bokiem to nie ma znaczenia sprawdź ją dobrze w warszatcie i oponę też. A końcówki drążków masz całe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbr Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 yyyyy nie wiem, niebawem będe w warsztacie na kosztowną wymiane łożysk, to przy okazji, sprawdze co nie halo jest nadal z tym kołem Czy bokiem to nie ma znaczenia sprawdź ją dobrze w warszatcie i oponę też. A końcówki drążków masz całe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 A w ogólne to, którym kołem przywaliłeś. Tylnym czy przednim? Z tyłu nie ma końcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 łożysko jak pisze bodek do sprawdzenia i na bank wymiany....piasta też mogła ucierpieć ale to niech mechanior oceni.... no właśnie to chodzi o przód czy tył?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikalajewna Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Jak ja przywaliłem na skręconych kołach, prawym przednim w krawężnik to sworzeń wahacza poszedł, zgiął się wahacz, felga też się zwichrowała. Po naprawie jeszcze tylko sanki trzeba było dokręcić i wszystko grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Ja tez mialem nieprzyjemnosc przywalic przednim skreconym kolem w kraweznik. Do tego na zacisnietym hamulcu. Felga poszla do smieci (tak sie pokrzywila ze ocierala o zacisk). Generalnie wygladalo to dosc zle, ale skonczylo sie tylko na wymianie drazka i ustawieniu zbieznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbr Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Przywaliłem przednim lewym kołem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi