Gość Hrabia86 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 No witam. Zakupiłem p10 90r habeta 2.0 po okazyjnej cenie i mam kilka pytań. 1. Posiadam elektryczne szyby, centralny zamek oraz alarm + pilot. jak naciskam na pilocie to zamykają mi sie dzwi i załącza alarm. Można zrobić tak żeby po zamknięciu domykały się sam szyby ?? 2. Posiadam felgi 14... na zapasie mam 13 może tak być na ten "dojazd ? 3. W środku śmierdzi trochę benzyną... pod spodem sucho, pod maską też nic nie widać...ale... za tylnymi siedzeniami w kabinie idzie sobie "coś" do baku chyba tak mi sie wydaje i to przy wejściu jest całe luźne...powinno tak być ?? czy to może stąd śmierdzieć ?? 4. Lamka sufitowa, oraz kontrolka na desce zapala mi się tylko po otwarciu drzwi pasażera z przodu... Więc na pewno w pozostałych "drzwiach" są uszkodzone te "bolce"... można je jakoś przeczyścić/naprawić czy tylko wymiana ? 5. Który kolor kabla z tyłu jest od świateł stopu ??/ ewentualnie który to ? 6. Coś kapie intensywnie z przodu.... jak przód stoi niżej... zauważyłem ze wyciek/krople spływają z dolnego koła na którym chodzi pasek od wspomagania/alternatora nie wiem, ale na pewno tej roki co jest przy silniku pionowo niżej jak jest filtr oleju.(wiem zakręcone trochę.) To coś co ucieka jest bezbarwne, lekko tłuste, bez zapachu i słodkie. 7. BARDZO DENERWUJĄCY, odklejający się MATERIAŁ na tylnym boczku. na razie wciskam go w tą szparę ale to fuszerka. . Czym to ustrojstwo przykleić. 8. I jak już pisałem w innym wątku a lampach mam wejście na halogeny... są wtyczki wystarczy włożyć żarówki i gra gitara ?? 9. Lamka z przodu "nocna" świeci dla kierowcy i pasażera... a miedzy tym nie powinno sie to świecić ?? bo wydaje mi sie jak by to było na 3 podzielone. Proszę o wyrozumiałość Prosił bym odpowiadając napisać nr pytania, żeby nie było jeszcze bardziej zakręcone. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 odpowiedzi. Ad.1 W P10 szyby zamyka się i otwiera po załączeniu stacyjni, ale sądzę, że jest to do zrobienia Ad.2 W 2.0 siedzą 14 i inne nie mniejsze wejdą chyba, że masz diesela Ad.3 Zajrzyj w tylne lewe nadkole za plastikową osłoną masz rurę do wlewu pewnikiem ją przeżarło Ad.4 Bierzesz śrubokręt gwiazdkę, WD40 wykręcasz czujniki i czyścisz/myjesz WD40 Ad.5 Nie wiem trzeba spoglądnąć na schemat do Haynesa Ad.6 Tak myślę, czy Ci płyn z chłodnicy nie zasuwa takim gumowym łącznikiem on jest z tyłu silnika i cholernie ciężko go wymienić. Ad.7 Pewnie bierzesz lekko czyścisz ręką, żeby tą piankę zetrzeć, potem butapren na drzwi i się trzyma - przerabiane na wszystkich drzwiach u mnie :] Ad.8 Odpowiedź w innym poście Ad.9 Nie tam są 2 żarówki osobna dla kierowcy osobna dla pasażera i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 2. Posiadam felgi 14... na zapasie mam 13 może tak być na ten "dojazd ? Wg mnie nie.Na tył może być na dojazd ale na przód nie.Jak założysz 13'na jedno koło a na drugim będzie 14' na dojazd to mechanizm różnicowy w skrzyni dostanie niezłe baty. . Coś kapie intensywnie z przodu.... jak przód stoi niżej... zauważyłem ze wyciek/krople spływają z dolnego koła na którym chodzi pasek od wspomagania/alternatora nie wiem, ale na pewno tej roki co jest przy silniku pionowo niżej jak jest filtr oleju.(wiem zakręcone trochę.) To coś co ucieka jest bezbarwne, lekko tłuste, bez zapachu i słodkie. Tez byłbym za tym że to płyn chlodniczy.Po opisie wychodzi na płyn ale może Ci cieknie z pompy wodnej,skoro piszesz że z boku silnika. A tak w ogóle chlopie nie sprawdzaj nigdy smaku żadnych płynów wyciekających z auta!Większość z nich ma związki trujące.(np płyn chlodniczy) 7. BARDZO DENERWUJĄCY, odklejający się MATERIAŁ na tylnym boczku. na razie wciskam go w tą szparę ale to fuszerka. . Czym to ustrojstwo przykleić. Witaj w klubie mam to samo z przodu i spróbuje sposobu kolegi Janusza może da rade bo narazie jest lipa i wtykam to w te szpary 8. I jak już pisałem w innym wątku a lampach mam wejście na halogeny... są wtyczki wystarczy włożyć żarówki i gra gitara ?? Spróbuj nie bój sie,jak masz wtyczki to załóż żarówke i sprawdz co jest grane i jak świeci ale jak masz wtyczki to pewnie wszystko bedzie bezproblemowo.Te swiatełka mają się świecic jak zapodasz długie swiatła. Odp na tyle co wiedziałem. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 1. Da się to zrobić ale trzeba dołożyć moduł domykania szyb bo automat jest tylko w szybie kierowcy. 2. Mam stalową 14 na zapasie a jeżdżę na 15 albo 17, kilka razy miałem okazje przejechać się na tej "dojazdówce" i nic się nie działo. 5. Przewód czerwono-zielony. 7. Tak jak pisze Janusz_lublin, klej butapren i będzie elegancko, tylko go nie żałuj, dwie tubki na 4 drzwi i będziesz miał z tym spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Raf4rb tylko kolega się pytał o 13". A 13" nie wchodzą do dwulitrowych benzynówek. Do Diesela a i owszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 To dlaczego ma ją na zapasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Ja u siebie boczki kleiłem ośmiorniczką i trzyma super. Bałem się butaprenem , bo potrafi przesiąkać przez materiał. Ad3. Ja bym zajrzał od góry na zbiornik (pod siedzeniem) , może rzeczywiście jest tam nieszczelność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.