Gość rafal_79 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Witam wszystkich. Kilka dni temu kupiłem mój pierwszy samochodzik i jest nim nissan micra. W komplecie dostałem radio, które jak mówił sprzedawca jest niepodłączone. Mówił, że wystarczy kupić kostkę ISO i będzie działać. Po zakupie postanowiłem wyciągnąć radio i zobaczyć te nie pasujące kabelki. Ku mojemu zdziwieniu we wnęce gdzie siedziało radio nie było żadnych kabelków. Ani zasilania, ani anteny, ani głośników NIC, nawet żadnego gniazdka. Oczywiście z samego radia wystaje pełno kabli tylko nie mam ich do czego wpiąć. Głowię się teraz co z tym fantem. Czy ktoś z Was też miał taki przypadek ? Dlaczego tam nie ma żadnych kabli i wtyczek. Będę wdzięczny za pomoc, bo przygodę motoryzacyjną dopiero zaczynam. Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 rafal_79 Rozumiem, że pisząc że kable wystają z radia nie są podpięte do kostki ISO, a co do kabli w mikrze to był sprawdził czy po prostu końcówki nie spadły gdzieś niżej i leżą może na pokrywie nawiewu, może wsadzić głębiej rękę, bo nie podejrzewam aby ktoś je powycinał , zwłaszcza te od głośników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Sprawdź też czy może nie ma ich w okolicy schowka ja w Sunnym swoje przedłużałem i radio miałem ukryte w schowku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal_79 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Witam Panowie dziękuje za pomoc. Postanowiłem jeszcze raz spróbować i głębiej sięgnąłem ręką. Oczywiście kable się znalazły co mnie pozytywnie zaskoczyło. Leżały pod kablem zapalniczki. Zaraz kupiłem odpowiednie przejściówki i w samochodzie roznosi się muzyka ). Teraz się męczę z programowaniem stacji w radiu i pewnie drogą szczura do tego dojdę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.