Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Wibrujuące lusterka powyżej 130km/h

Gość KOLBER
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie tak jak w temacie... Strasznie wibrują mi lusterka powyżej 130 km/h nie mówiąc już o 150 gdzie już obraz jest "rozmazany"... Zastanawiałem się czy to jest wada tylko u mnie czy też może da się temu zaradzić??

Pozdrawiam

generalnie przy takich prędkościach opory powietrza są dość spore i nie dziw się że lusterko wibruje :) choć wolnym czasem możesz sobie sprawdzić czy zwierciadło nie jest luźne a także czy lusterko jest przykręcone drzwi tak jak powinno :)

generalnie to nic podejrzanego :)

[ Dodano: Nie 07 Wrz, 2008 21:27 ]

owszem,da się zaradzić - nie przekraczaj 130 km/h ;)

Mi nawet przy 200 nie wibrują.Zapewne jeżeli wspominasz tylko o lusterkach to masz na myśli oba.Wnioskuje że w lusterkach "byli nasi" i coś grzebali.Zakładałbym że szkła luster osadzili bez tej plastycznej klejącej substancji i tym sposobem mogły powstać luzy które teraz występują przy wyższych prędkościach.Bierz do rąk suszarke i rozbieraj.

generalnie przy takich prędkościach opory powietrza są dość spore i nie dziw się że lusterko wibruje :) choć wolnym czasem możesz sobie sprawdzić czy zwierciadło nie jest luźne a także czy lusterko jest przykręcone drzwi tak jak powinno :)

generalnie to nic podejrzanego :)

[ Dodano: Nie 07 Wrz, 2008 21:27 ]

owszem,da się zaradzić - nie przekraczaj 130 km/h ;)

Rysiu ty już nie pij więcej :one:

Rysiu ty już nie pij więcej :one:

dopiero zaczynam,wracając do tematu też widzę u siebie grubo powyżej setki jak sobie lusterko wibruje

[ Dodano: Pon 08 Wrz, 2008 00:01 ]

jak odpadnie to się będę martwił dopiero :D

[ Dodano: Pon 08 Wrz, 2008 00:05 ]

Mi nawet przy 200 nie wibrują

może wiatru nie było akurat :P

u mnie lewe lusterko zaczyna wibrować powyżej 150km/h prawe ani drgnie. Tylki mi całe lusterko drży a nie samo "szkiełko"). Aczkolwiek w Maździe przy 140 już oba dostawały wibracji a przy 180kmh miałem wrażenie że sie oberwą :D

jest to spowodowane najpewniej lekkim zużyciem lusterek np poprzez składanie ich. Nie przejmuj się tym i jeździj dalej.

u mnie lewe lusterko zaczyna wibrować powyżej 150km/h prawe ani drgnie. Tylki mi całe lusterko drży a nie samo "szkiełko")

U mnie również całe lusterko wibruje, ale kiedyś (wracając z borek :P ) wymijałem się z unem i żadnemu nie było dobrze zjechać bardziej na pobocze i jemu pacło a mnie złożyło. Od tego momentu powyżej 140 są lekkie drgania

• 6 miesięcy temu...

U mnie podczas przyspieszania drgało lusterko wsteczne. Pomogło włożenie gumowego " pręta" ( średnica ok 10 mm). W ten sposób usztywniłem mocowanie tego lusterka. Teraz ten problem występuje w znikomej skali.

Kiedyś jak miałem kontakt ze ścianą {tj tylko około 20mm mojego lusterka przy prędkości około 60km/h }, złożyłem lusterko. Jak do tej pory nie zauważyłem żadnych wibracji, a byłem w Niemczech i rozkręciłem się do 190km/h.

Ja bym nie ryzykował utratą lusterka. Łatwiej zapobiegać niż szukać nowego lusterka ;)

Mi wibrują na wolnych obrotach :D - wiadomo klekota mam :) Ale w czasie jazdy od pędu powietrza ani drgną - zwłaszcz że jedno było wymieniane i trzyma się teraz na 2 śróbach zamiast trzech bo się w górnej główka ukręciła i nie mam kiedy się tym problemem zająć.

Tak czy inaczej ja bym zdjął plastiki posprawdzał mocowania no i tą sróbkę od spodu czy luzów nie ma (tam gdzie lusterko się łamie mniej więcej)

Dodam tylko ze jechałem autem z jego V-max czyli trochę ponad 150 i widoczność w lusterkach była jak najbardziej ok.