Gość KOLBER Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Generalnie tak jak w temacie... Strasznie wibrują mi lusterka powyżej 130 km/h nie mówiąc już o 150 gdzie już obraz jest "rozmazany"... Zastanawiałem się czy to jest wada tylko u mnie czy też może da się temu zaradzić?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 generalnie przy takich prędkościach opory powietrza są dość spore i nie dziw się że lusterko wibruje choć wolnym czasem możesz sobie sprawdzić czy zwierciadło nie jest luźne a także czy lusterko jest przykręcone drzwi tak jak powinno generalnie to nic podejrzanego [ Dodano: Nie 07 Wrz, 2008 21:27 ] owszem,da się zaradzić - nie przekraczaj 130 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Mi nawet przy 200 nie wibrują.Zapewne jeżeli wspominasz tylko o lusterkach to masz na myśli oba.Wnioskuje że w lusterkach "byli nasi" i coś grzebali.Zakładałbym że szkła luster osadzili bez tej plastycznej klejącej substancji i tym sposobem mogły powstać luzy które teraz występują przy wyższych prędkościach.Bierz do rąk suszarke i rozbieraj. generalnie przy takich prędkościach opory powietrza są dość spore i nie dziw się że lusterko wibruje choć wolnym czasem możesz sobie sprawdzić czy zwierciadło nie jest luźne a także czy lusterko jest przykręcone drzwi tak jak powinno generalnie to nic podejrzanego [ Dodano: Nie 07 Wrz, 2008 21:27 ] owszem,da się zaradzić - nie przekraczaj 130 km/h Rysiu ty już nie pij więcej :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Rysiu ty już nie pij więcej :one: dopiero zaczynam,wracając do tematu też widzę u siebie grubo powyżej setki jak sobie lusterko wibruje [ Dodano: Pon 08 Wrz, 2008 00:01 ] jak odpadnie to się będę martwił dopiero [ Dodano: Pon 08 Wrz, 2008 00:05 ] Mi nawet przy 200 nie wibrują może wiatru nie było akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 u mnie lewe lusterko zaczyna wibrować powyżej 150km/h prawe ani drgnie. Tylki mi całe lusterko drży a nie samo "szkiełko"). Aczkolwiek w Maździe przy 140 już oba dostawały wibracji a przy 180kmh miałem wrażenie że sie oberwą jest to spowodowane najpewniej lekkim zużyciem lusterek np poprzez składanie ich. Nie przejmuj się tym i jeździj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Nigdy się nie spotkałem z czymś takim, nawet w ładzie2107 przy 180 był spokój :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 u mnie lewe lusterko zaczyna wibrować powyżej 150km/h prawe ani drgnie. Tylki mi całe lusterko drży a nie samo "szkiełko") U mnie również całe lusterko wibruje, ale kiedyś (wracając z borek ) wymijałem się z unem i żadnemu nie było dobrze zjechać bardziej na pobocze i jemu pacło a mnie złożyło. Od tego momentu powyżej 140 są lekkie drgania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Crushpl Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 U mnie podczas przyspieszania drgało lusterko wsteczne. Pomogło włożenie gumowego " pręta" ( średnica ok 10 mm). W ten sposób usztywniłem mocowanie tego lusterka. Teraz ten problem występuje w znikomej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ponczek Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Mi lusterka drżą tylko od głośnej muzyki :one: Drżeń od prędkości nigdy nie zaobserwowałem, obraz w lusterkach zawsze wyraźny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolega Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Kiedyś jak miałem kontakt ze ścianą {tj tylko około 20mm mojego lusterka przy prędkości około 60km/h }, złożyłem lusterko. Jak do tej pory nie zauważyłem żadnych wibracji, a byłem w Niemczech i rozkręciłem się do 190km/h. Ja bym nie ryzykował utratą lusterka. Łatwiej zapobiegać niż szukać nowego lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Mi wibrują na wolnych obrotach - wiadomo klekota mam Ale w czasie jazdy od pędu powietrza ani drgną - zwłaszcz że jedno było wymieniane i trzyma się teraz na 2 śróbach zamiast trzech bo się w górnej główka ukręciła i nie mam kiedy się tym problemem zająć. Tak czy inaczej ja bym zdjął plastiki posprawdzał mocowania no i tą sróbkę od spodu czy luzów nie ma (tam gdzie lusterko się łamie mniej więcej) Dodam tylko ze jechałem autem z jego V-max czyli trochę ponad 150 i widoczność w lusterkach była jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi