Gość czarli Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 witam wszystkich uzytkownikow terrano od kilku miesiecy mam terrano i wode w progach nawet gdy stoi na parkingu i pada deszcz to woda dostaje sie w progi czy ktos mi napisze jak ona tam sie dostaje dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Jak masz szyberdach i zatkane jego odpływy to woda leci sobie słupkami w progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość egon3110 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 witam,mialem ten sam problem.w moim przypadku zatkane blotem byly odply w progach.przczyscilem to cieniutkim drutem i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mosquito Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 U mnie jest to samo,po ulkewie woda stoi na dywaniku i przy progach.Gdzies jest przypchany odplyw z szybra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Brać szprychę rowerową i przetykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erp. Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 panowie radze sprawdzić - jeśli jest szyberek w aucie - czy rurki odprowadzajace wode są na miejscu a jest to dziecinnie proste więc tak ( po wyjeciu uszczelki drzwi kierowcy lub pasażera tam gdzie pojawia sie woda , demontujemy osłone słupka nastepnie odkrecamy to cuś co osłania nas od słonca i delikatnie zaglądamy pod podsufitke widać rurke plastikowa połączoną z odpływem z szyberdachu jak nie siedzi na miejscu to woda płynie sobie na dół i jest mokro pod nogami ) następnie wszystko składamy w odwrotnej kolejności .... pozdrawiam a sie rozpisałem :595: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 To już mam odpowiedź skąd u mnie wilgotno na dywanku z lewej strony i czemy poleciał próg i nadkole po tej samej stronie przy idealnym stanie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat125 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Widzę że nie jestem sam z problemem wody w aucie. Mój maverick jest po przejściach i panowie co go malowali nie raczyli założyć z powrotem rurek od szyberdachu, a za to zaklepali i zakleili bitexem odplywy w progach. Przy hamowaniu odgłosy były jak w wannie, a po wbiciu gwoździa po pół wiadra z każdego progu zeszło. Prawie już doszedłem do ładu - zgniły filc wymieniony, ale jeszcze zostało: - woda w bagażniku leje się na postoju gdzieś z góry spływa - ma ktoś rozwiązanie? - woda leje się na buty kierowcy podczas ulewy. Pozdrawiam Mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netopeer Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 U mnie leci woda pod nogi kierowcy. Porządek z odpływami szyberdachu zrobiony. Progi przetkane - sprawdzone - butelka wody w szyber = leci progami asz miło patrzeć. I nadal problem sie pojawia po konkretnej ulewie pod dywanikiem (pod pedałami) bagienko (samochód stał sobie wiec nie naleciało podczas jazdy). Stał tez d*pą lekko do góry wiec powinno ładnie spływać przez szyber, zatem tu problemu nie ma. Zastanawiam sie co z podszybiem moze tam cos cieknie - okolice wycieraczek- tej osłony plastikowej itd. Może w weekend rozbiorę to ustrojstwo. Macie jakieś pomysły ? Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojnar15 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Jak przetkać progi i czym?? Bo mam podobny problem tyle,że woda jest w lewym progu i wlewa się pod dywan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 nawiercać otwory spustowe. chyba innego wyjścia niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi