Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Zmieniarka - jak uruchomić?

gall_anonim3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu jeżdżę Primerką WP12 Sport 1.8 z 2003 roku.

1. Rzeczy której nie mogę rozgryźć to zmieniarka którą posiadam nad popielniczką. Za żadne skarby nie chce mi odtwarzać płyt tam włożonych. Wydaje mi się że automatycznie powinien odtwarzać płyty ze zmieniarki po skończeniu CD. A jak brak płyty w CD to amen w pacierzu. Tylko radio zostaje. Żeby była jasność dorzucam fotkę która może coś rozjaśni. Chodzi o srebrną zmieniarkę pomiędzy CD a popielniczką. Jeżeli wiecie jak to uruchomi albo sprawdzić czy działa dajcie znać. OTO ZDJĘCIE

2. Jeszcze jedno pytanko. Czy idzie jakoś przestawić pilota przy kierownicy tak aby przy zmianie kanału radia nie zmieniał zapisanych stacji ale przeszukiwał częstotliwości? Może śmieszne pytanko ale właśnie wybieram się w dłuższą podróż za granicę i szukanie nowych stacji przez N-form jest dość nieporęczne.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon 08 Wrz, 2008 18:48 ]

Ad1. No i już wiadomo... Sorrki za zamieszanie ale "dłubiąc" przy tej rzekomej zmieniarce wyciągnąłem ją palcami i się okazało, że to tylko pojemnik na płyty :/ A koleś mi wciskał to jako zmieniarkę. No to ładne buty.

Ad2. Co do 2 pytania, o możliwości przeszukiwania częstotliwości za pomocą pilota w kierownicy, to dalej szukam odpowiedzi. Miałem coś podobnego w poprzednim aucie. Tam wciśnięcie przycisku na kierownicy następnej stacji powodowało szukanie następnej fali a nie zmianę na kolejny zapisany kanał. I było to bardzo przydatne przy długich trasach gdzie stacje pojawiają się i znikają. Tutaj znalazłem opcję, iż przytrzymanie przycisku AM/FM na konsoli dłużej niż 2 sekundy powoduje automatyczne przeszukanie i zapisanie dostępnych częstotliwości. Zawsze to lepsze niż szukanie kolejnej stacji N-formem. Ale jeżeli wiecie jak to przestawić i przeszukiwać eter pilotem na kierownicy to z chęcią skorzystam.

3. Dodam jeszcze jedno pytanko. Rozumiem że wszystkie Primery P12/WP12 mają fabryczny immobiliser. Pytam gdyż potrzebne mi to jest do ubezpieczenia. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić takie auto bez immobilisera. Ale lepiej chuchać na zimne. W ASO powiedzieli, że mam NATSa ale czytając to forum zauważyłem że koledzy mający P12 mają kluczyki z symbolem NATS i oznaczenia na szybach. Symboli NATS u mnie szukać próżno a mam dwa oryginalne klucze Nissana (bez symbolu NATS) i migającą ikonkę na desce czerwonego samochodziku z symbolem klucza, który znika wraz z przekręceniem klucza w stacyjce.

Pozdrawiam...

jak ikonka mruga i znika po przekreceniu kluczyka to pewnie masz immo... w zasadzie chyba kazde nowe auto ma fabryczne immon nawet motory zaczynaja to juz miec w standardzie. Nie wiem tylko czy do AC ubezpieczalnie nie wymagaja dwoch zabezpieczen (po to sie montuje alarmy).

a co do zmieniarki to zanim doczytalem do konca mialem pisac ze to tylko skrytka :D

Dzięki Koko666. Do AC wymagane jest jedno z zabezpieczeń (autoalarm lub immobilizer) jeżeli wartość auta nie przekracza 60tys zł. Jeżeli przekracza to z reguły muszą być dwa. A powyżej 150tys zł wymagane jest urządzenie śledzące. Bodajże auta do wartości rynkowej 20tys pln nie muszą mieć żadnego zabezpieczenia.

Co do "zmieniarki" - no comment :)

Zastanawiam się co ludzie tam montują? Może by tak odtwarzacz DVD czy czytnik kart SD itp? Ktoś ma jakieś doświadczenia co można tam łatwo i tanio podpiąć? CD to już przeżytek. W poprzednim aucie (avensis T25) miałem oprócz CD jeszcze kaseciaka co bardzo mi się przydało gdyż łatwo się z MP3 Playerem podpiąłem za pomocą specjalnej kasety.

Swoją drogą po 2 tygodniach użytkowania Primery WP12 1.8 już wiem czemu jest taka duża różnica w cenie pomiędzy Nissanem a Avensis 1.8 z 2004 którą miałem. Z całym szacunkiem ale czuć różnicę na korzyść Avensis, a niby ta sama klasa... Pocieszam się faktem, iż moim ulubionym do tej pory autem była Primerka P11 z 97 którą sobie na starość kiedyś kupie :D. Jak ojciec dużego fiata ;)

Pozdrawiam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...