Gość domi Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 W mojej almerze nie wiem jak zginęły światła pozycyjne i przy okazji podświetlenie zegarów (jednocześnie, więc raczej to nie żarówki). Gdzie mam szukać przyczyny? Bezpieczniki sprawdzałam i są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Są jeszcze pod maską, a przekaźniki sprawdziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 pozycje nie są na przekaźniku. Wyłacznik - ten koło kierownicy, lub bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damianek117 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Kolego sprawdź bezpieczniki pod maską. Miałem to samo jak podłączałem radio u znajomego w almerze zrobiło się zwarcie i już nie było ani podświetlania ani postojówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lzs Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 na 100% pod maska tez to miale przy podlanczaniu radia.zreszta nigdy nie mialem takich problemow z podlaczeniem cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gora333 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Przedwczoraj miałem to samo... podłączałem radio... pali się przy tym bezpiecznik pod maską, w obudowie przy akumulatorze, na pokrywce jest opisany jako TAIL. Teraz mam radio podłączone od + ze stacyjki i masa też oddzielnie i jest ok., tylko na dniach dorobię do tego jeszcze bezpiecznik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ponczek Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Podczepię się... U siebie dziś po wymianie żarówki w przedniej lewej lampie (nie świeciła na światłach mijania) zauważyłem, że ani lewa ani prawa lampa nie świeci na pozycyjnych. Tył na pozycjach świeci. Podświetlenie zegarów jest i inne światła tez działają (brak podświetlenia przycisku awaryjnych gdy są wyłączone, ale być może tego nigdy nie ma, jakoś nie zwróciłem wcześniej uwagi ). Bezpieczniki pod kierownicą sprawdzone, pod maską nie. Miał ktoś kiedyś podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Podczepię się... U siebie dziś po wymianie żarówki w przedniej lewej lampie (nie świeciła na światłach mijania) zauważyłem, że ani lewa ani prawa lampa nie świeci na pozycyjnych. Tył na pozycjach świeci. Podświetlenie zegarów jest i inne światła tez działają (brak podświetlenia przycisku awaryjnych gdy są wyłączone, ale być może tego nigdy nie ma, jakoś nie zwróciłem wcześniej uwagi ). Bezpieczniki pod kierownicą sprawdzone, pod maską nie. Miał ktoś kiedyś podobnie? Jeżeli nie świecą tylko z przodu postoje ( z tyłu świecą) to masz tylko spalone żarówki. Jeżeli padł by bezpiecznik to tył też by musiał nie świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ponczek Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Jeżeli nie świecą tylko z przodu postoje ( z tyłu świecą) to masz tylko spalone żarówki. Jeżeli padł by bezpiecznik to tył też by musiał nie świecić Problem w tym, że żarówka w lewej lampie jest nowiutka, wczoraj wymieniana... Chyba że za światła pozycyjne odpowiada inna, jakaś obok tej głównej H4... Szczerze mówiąc nigdy nie przyglądałem się lampom. Dziś to zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Czyli jaki wniosek gdzies nie masz przejścia prądu. Musisz próbówką zobaczyć czy dochodzi. Może wkładka żarówki robi Ciebie w balona. Sprawdź też styki w kostkach lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ponczek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Zajrzałem wczoraj w lampę i jest tam jeszcze jedna mniejsza żaróweczka, pewnie od postojowych. Cóż, kupię i powymieniam A styk w kostce i tak mam kiepski i musze pokombinować. Denerwuje ciągle włączające i wyłączające się światło mijania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Jeżeli masz kiepską kostkę od żarówki halogenowej to ją wymień. Nowa kosta to koszt około 3 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir15 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Panowie odgrzewam kotleta bo niedawno mialem taka sama sytuacje. Kupilem Micre K11 po lifcie, byla bez radia, wiec po jakims czasie zamontowalem radio, wymienilem kostke lewego swiatla i na drugi dzien pojechalem na przeglad. A na przegladzie wielkie zaskoczenie, bo nie ma pozycyjnych i podswietlania tablicy. Sprawdzilem zarowki, bezpieczniki pod kiera i wsystko bylo ok. Dopiero bezpiecznik 10A pod maska kolo akumulatora byl spalony. Co takiego sie dzieje ze pali sie ten bezpiecznik? Radio gralo, tylko nie moglem znalezc kabelka podtrzymania pamieci i za kazdym razem kasowaly sie stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Czy bezpiecznik tylko się przepalał, czy może obudowa tegoż bezpiecznika /przy wąsach/ delikatnie się nadtapiała? Edytowane 28 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir15 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Sam bezpiecznik sie przepalil, w skrzynce z bezpiecznikami nie bylo zadnego nadtopienia czy czegos podobnego. Zamontowane radio wlaczylem na kilka moze kilkanascie minut i byko ok. Myslalem, ze cos schrzanilem montujac kostke swiatel H4, ale one dzialaly bez zarzutu. Swiatla postojowe i zasilanie radia bylo by na tym samym bezpieczniku? Wydaje mi sie, ze jak byl ten bezpiecznik spalony to radio dzialalo dalej, ale na 100% juz teraz nie pamietam... Edytowane 29 Czerwca 2013 przez zefir15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Pytałem dlatego iż u mnie było zaśniedziałe gniazdo bezpieczników. Gdy ruszyłem całą puszką to musiało się coś obluzować i szedł taki prąd, że topił bezpiecznik /nie gniazdo/. Elektryk wpiął się w przewody omijając skrzynką i zamontował dodatkowe gniazdo na bezpiecznik. Teraz wszystko jest elegancko. Bezpiecznik od świateł możesz mieć w komorze silnika, lecz od radia już nie koniecznie. Jedyne wyjście to jeszcze raz wymontować radio i sprawdzić z tyłu przewody. Może naruszyłeś jakieś które dają podświetlenie na środkową konsole i robią zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thetokz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Podepnę się ze swoim problemem.Wczoraj wsiadam włączam światła i ... nie mam światła mijania (lewego przedniego) + na desce rozdzielczej świeci się kontrolka (cały czas) od światel drogowych.Gdy przełącze światła na pozycyjne, kontrolka gaśnie a pozycje świecą jak należy. Co tu może być nie halo? :/Wcześniej miałem sytuację, że nie miałem obu świateł mijania + lewego przedniego + świeciła się kontrolka od drogowych ale wymiana przepalonego bezpiecznika wystarczyła.Teraz niestety wymiana bezpiecznika nie pomogła, a problem (brak przedniego lewego mijania + kontrolka) nie rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoidberg Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Sprawdź czy Ci żarówka się nie spaliła i czy kostka Ci łączy. Ja w Almerze miałem taką sytuację, ze kostka się stopiła, nie łączyło i się kontrolka zapalała. Kostkę znalazłem na szrocie za darmo, teść elektryk i wymienił i śmiga do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thetokz Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Sprawdziłem. Okazało się, że kocha się nadtopiła (plastik) przez co dochodziło do zwarcia. Po usunięciu usterki śmiga jak zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodyone52 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam Jestem właścicielem Nissana almera Tino 1.8 mam problem z podświetleniem deski oraz tylnich świateł jedyne tylnie które działają to światła stop, ostatnio wymieniałem akumulator czy moze to mieć coś wsólnego z usterką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Sprawdź przewody w puszce z bezpiecznikami która jest w komorze silnika koło akumulatora, oraz bezpiecznik tam znajdujący się z opisem TAIL LAMP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Mialem coś takiego w n16,nie świeciła deska i światła,zgnił przewód zasilający w wiązce w okolicach łączenia zderzaka i lewego błotnika,dołem idzie taka wiązka w peszlu.Mechanik powiedział mi,że to w Almie słaby punkt to miejsce jeśli chodzi o elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mialem coś takiego w n16,nie świeciła deska i światła,zgnił przewód zasilający w wiązce w okolicach łączenia zderzaka i lewego błotnika,dołem idzie taka wiązka w peszlu.Mechanik powiedział mi,że to w Almie słaby punkt to miejsce jeśli chodzi o elektrykę Potwierdzam, oraz wiązki w belce-na belce pod chłodnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi