Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Licznik z anglika

and_pec
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Walneły mi zegary ( pęknięta płyta ). Mam problem z kupnem w wersji europejskiej do diesla. Elektronik w renomowanym zakładzie twierdzi, że nie mogą być od anglika, bo jest inny program w pamięci zegarów i nie będzie trybić.

Czy ktoś może zakładał takie zegary z angola u siebie i co tam ma nie trybić, poza wskazaniem prędkości I przebiegu w milach. O ile tarcze i wyświetlacz można zmienić, to nie wiem jak wygląda sprawa z oprogramowaniew i potem trzymaniem pamięci. Może właśnie to jest ten problem i dlatego mam kupić europejskie, a jakoś nie jest to proste :/

witam

kiedys szukalem do swojego i mailm to samo.. tylko ze do diesla byl.... roznica podobno jest np w 1.6 a 2.0

ja kupilem od angola zmienilem tarcze, dalem w jedno miejsce i zmienili mi tak ze pokazywalo w km a nie milach.. predkosc to mysle ze jest ta sama w angliku jak i w europejczyku :P pozdro

hmm... mapi-x, a działa Ci normalnie to to? :) bo mi też ktoś mówił, że nie powinno działać, a mam do sprzedania takie, tylko zdjąłem, bo niby mają nie pasować. a w angliku są km/h na godzinę podane. co najwyżej przebieg będzie w milach podany.

and_pec Jeśli trybic będzie, to puszczę za pół ceny.

tak dziala....znaczy dzialalo:P.... bo siadly mi tryb od strony skrzyni -sa plastikowe...( do wymiany chyab skrzynia:0 bo te trybiki sa w srodku.....;/ jak krece czujnikiem predkosci to dzila) zegary dzilaly i dzilaja... (slowa mojego mechanika-bo tez na poczatku myslalem ze to wlasnie zegary siadly) od czsu do czasu zaskacza i pokazuja zanizona predkosc i kilometry licza oczywiscie tez zanizone...predkosc tez poprawnie wskazywal.. koles przeprogramowal procesorek czy cos tam...nie znam sie na tym... i wszystko bylo ok.;) wiec mysle ze tez bedzie ok.. do diesla z tego co sie orientowalem nie moga byc od benzyny i odwrotnie.... pozdro

diesel ma inaczej rozmieszczone wtyki i kable niż benzyna i jest inna budowa tego licznika (lampki, Przyciski w innym miejscu )

Mapi a czy poza wgraniem wirusa nie trzeba podmieniać także wyświetlacza z napisem km bo tam jest mph, a czy pamięć w wyświetlaczu nie szwankowała (przebiegi i zegarek)

Może masz namiary na tego magika to chętnie ma priV przyjmę

Byłem u swojego montera i przepytałem szefa;

Liczniki mogą być z angola, trzeba wymienić tarcze ( są dostępne na allegro ) i przeprogramować sam licznik. Nic nie trzeba tam wymieniać jeśli chodzi o procesor, pamięć i wyświetlacz. Jedyny problem to właśnie program. Każda wersja silnikowa ma inny i trzeba wgrywać taki jaki jest z danego modelu budy i motoru. Np z P11 nie pasi do P11.144 pomimo takich samych silników w dieslu

P.S. Ma ktoś może taki program do zegarów z mojej wersji

tak jak napisales... nic nie trzeba zmieniac tylko tarcze... no ale jak masz stare od swojego dobrego ... to te wstawisz... tylko przeprogramowac... co do przebiegu... to ustawi Ci jaki chcesz.... ;) .. pamiec trzyma... nic nie szwankowalo... kilometry liczylo pieknie...;)

Czy napewno licznik z anglika można przeprogramować na km.Mam anglika po przekładce.Jak do dotąd nikt nie potrafi go przeprogramować na wskazania km na wyświetlaczu.Ponoć dane -wskazania mph czy km są zapisane w procesorze a nie w pamięci licznika.Poradzono mi wymienić licznik na europejski ( bez UK )

Czy jest ktoś komu udało się ten licznik przeprogramować czy tylko są tacy którzy uważają że chyba napewno można,być może jest to kwestia odpowiedniego wsadu

Pozdrawiam wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!

napisze j/w mam europejczyka.... wsadzielm licznik od anglika i wszystko ok

Nie napisałeś o jaką primerę chodzi ,czy jest to p11.144 po lifcie jak w temacie,licznik z wyświetlaczem kilku funkcji,czy może licznik ze zwykłej p11 przed liftem

Szef z "ELektrowni" :) powiedział;

Szukaj takiego samego jak masz to zczytam program z niego i wgram tobie do zegarów z anglika.

Tak, że jednak się da. Nie wiem jak to ma się do "przekładek". Może trzeba też kompa wymieniać żeby działalo.

Wyświetlacz LCD jest taki sam w angolu i europie, są tam zarówno napisy mph jak i km, bo cały napis wygląda kmph. Trzeba jedynie programem podać sygnał na odpowiednie literki, no i wyskalować w kilometrach. Także przebieg można ustawić jaki pasuje.

Być może Magicy od cofania liczników posiadają takie programy do przeróbek z angola na europę.

Moi mechanicy do P11 każda wersja mają, ale nie pasują one do P11.144