Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czujnik parkowania w QQ...

pixel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nieoryginalne tylne czujniki parkowania dokładane w ASO przed odbiorem fabrycznego samochodu. Ostatnio, tak bez powodu, po wrzuceniu wstecznego, wydają ciągły dźwięk (pisk), nie pikają po przyłożeniu ręki do czujnika, wciąż jest jednostajny pisk. Czy to wina padniętego czujnika czy może coś z centralką? Miał ktoś może taki przypadek?

Co sądzicie o tej stronie https://mojamarka.pl/montaz-czujnikow-cofania ? Znalazłem ją w trakcie poszukiwań firmy, której mogę zlecić montaż czujników parkowania. Potrzebuję fachowej porady od kogoś kto ma doświadczenie w temacie montażu czujników. Należy przyznać, że w sprawach samochodowych jestem zielony.

W dniu 28.08.2019 o 18:28, monkahead napisał:

Mam nieoryginalne tylne czujniki parkowania dokładane w ASO przed odbiorem fabrycznego samochodu. Ostatnio, tak bez powodu, po wrzuceniu wstecznego, wydają ciągły dźwięk (pisk), nie pikają po przyłożeniu ręki do czujnika, wciąż jest jednostajny pisk. Czy to wina padniętego czujnika czy może coś z centralką? Miał ktoś może taki przypadek?

Miałem podobny problem z czujnikami przednimi. Po oględzinach okazało się, że woda zalewała moduł czujników. Poprawiłem uszczelkę a wadliwe punkty lutownicze w module poprawiłem (elektroliza zrobiła swoje). Póki co od tamtego czasu wszystko działa poprawnie. Proponuję zdobyć instrukcje od tych czujników parkowania i zobaczyć co oznacza taki pisk. W moim przypadku moduł myślał, że wszystkie czujniki są uszkodzone.