Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Opuszczone drzwi

marcineq20

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś z Was wie ile może kosztować podniesienie drzwi??

W moim sunny hatchback 3d się opuściły od strony kierowcy.

Odkręcilem zawias dolny od drzwi,podłożyłem dystans 3 podklądki między drzwi a zawias i przykręciłem zawias ,drzwi poszły wyżej i lądnie sie zamykają,wiem że to na dłuższą mete nie wypali ponieważ przy sworzniu dalej bedzie się zawias wyrabiał ale na razie dziala:) . Pozdrawiam .

Gość baronmokotowa

Dokladnie, to kwestia 20 min pracy i zrobione.

Podkladki zalatwiaja sprawe i powiem, ze u mnie juz prawie 2 lata po takim zabiegu drzwi nie opuscily sie ani troche.

Popieram SEDZIO i baronmokotowa. Wystarczy pod lewy dolny nawias podłożyć podkładkę/i w zależności jak mocno jest nawias wyrobiony. Też mi się drzwi opuściły. Na dziurach drzwi odbijały lakier, jednak najbardziej denerwował mnie dźwięk uderzanych drzwi o ramę. Mi starczyło jak podłożyłem jedną podkładkę grubości ok. 2mm pod tylko dolną śrubkę dolnego nawiasu. I już drzwi są podniesione, nawet lekko za bardzo, ale już tak zostawiłem. Teraz trzymają się elegancko, zobaczymy jak długo.

a wiecie moze gdzie kupić taki zestaw naprawczy??

W tym linku co podałem jest napisane:

"Należy poprosić dwie osoby do pomocy i zaopatrzyć się w zestaw naprawczy, który można kupić np. w Warszawie na ul.Ostrobramskiej 38b (cena 30 zł/1szt.)"

...może to coś Ci pomoże ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...