Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11] automat - nie wchodzi 4 bieg

Gość kkriss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę sobie kupić Primerke , jednak po jeździe próbnej okazało się, że w automacie nie wchodzi 4 bieg.

Jaka może być przyczyna, goście gadali, że zbyt mało oleju w skrzyni - mają dolać i sprawdzić, ja jednak myślę, że to mało prawdopodobne.

Jakie wasze zdanie?

Ja z automatami nie miałem nigdy wcześniej do czynienia.

Pozdrawiam

I dzięki za jakieś info.

Sprawdz czy czsami over drive nie jest wylaczone. Powinien byc na lewarku od skrzyni taki maly guziczek. Ale jesli by tak bylo to na desce powinna swiecic sie pomaranczowa kontrolka.

fakt faktem olej ma duże znaczenie może niech nie dolewają co zmienią sporo go wchodzi i niech wymienią filtr bo też są filtry oleju w automacie over drive działa raczej na każdym biegu a 3 biegowe automaty też były .... ale w starszych autach ...poprzedni właściciel mojej SEntry z 98 roku 4 biegowego automata miał problem bo żadny bieg oprócz 1 wzego nie wchodził tak po pewnym czasie wymian oleju i po problemie

automacie over drive działa raczej na każdym biegu

O/D wylacza 4 bieg i po puszczeniu gazu nie wrzuza na "luz". Najlepiej zrob maly test. Jak bedziesz jechal np na trzecim biegu pusc gaz. Jesli po chwili obrotek spadnie do ok 1tys to znaczy ze to nie wina o/d tylko skrzyni. Jak auto zacznie hamowac silnikiem znaczy ze cos z o/d.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...