Gość kkriss Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam Chcę sobie kupić Primerke , jednak po jeździe próbnej okazało się, że w automacie nie wchodzi 4 bieg. Jaka może być przyczyna, goście gadali, że zbyt mało oleju w skrzyni - mają dolać i sprawdzić, ja jednak myślę, że to mało prawdopodobne. Jakie wasze zdanie? Ja z automatami nie miałem nigdy wcześniej do czynienia. Pozdrawiam I dzięki za jakieś info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Sprawdz czy czsami over drive nie jest wylaczone. Powinien byc na lewarku od skrzyni taki maly guziczek. Ale jesli by tak bylo to na desce powinna swiecic sie pomaranczowa kontrolka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkriss Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 nie kojaże żadnych świecących się kontrolek, ale powiedzmy że to nie OD, to co innego może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 fakt faktem olej ma duże znaczenie może niech nie dolewają co zmienią sporo go wchodzi i niech wymienią filtr bo też są filtry oleju w automacie over drive działa raczej na każdym biegu a 3 biegowe automaty też były .... ale w starszych autach ...poprzedni właściciel mojej SEntry z 98 roku 4 biegowego automata miał problem bo żadny bieg oprócz 1 wzego nie wchodził tak po pewnym czasie wymian oleju i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 automacie over drive działa raczej na każdym biegu O/D wylacza 4 bieg i po puszczeniu gazu nie wrzuza na "luz". Najlepiej zrob maly test. Jak bedziesz jechal np na trzecim biegu pusc gaz. Jesli po chwili obrotek spadnie do ok 1tys to znaczy ze to nie wina o/d tylko skrzyni. Jak auto zacznie hamowac silnikiem znaczy ze cos z o/d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agiles Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Co to jest ten OD. Pisiadam P11 w automacie z TipTronikiem i tam jest 6 biegów. Proszę o podpowiedź w sprawie OD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mapi-x Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 tez slyszlem ze moze byc za malo oleju.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.