Gość ~D~ Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Mam dwa pytania, pierwsze to czy wymiana na te Philipsy z niebieską poświatą według prawa które hmm nakazuje posiadanie białych lub żółtych pulsacyjnych jest legalna? (Napiszcie czy któryś z was dostał za to mandat... ogólnie będę miał w schowku białe do wymiany i liczę się z tym że może być nieciekawie jak na mendę jakąś trafie, ale chodzi o to czy nie będzie tak że 90% mnie zatrzyma i wystawi kwitek =) ) Druga sprawa to hmm jak się dobrać do tych żaróweczek w almerze... czytałem na forum że to trudne że to ble ble ble ble ... ale nikt nie napisał co i jak... lampy całe wyjmować? może ktoś fotkami zilustruje co gdzie odkręcać ewentualnie? Jak wcześniej (tzn poprzedniego DNIA) zaglądałem tam robiąc przymiarkę to zauważyłem 2 blaszki u góry lampy zdjąłem je... ale moim zdaniem nic to nie zmieniło ogólnie Czekam na wasze odpowiedzi =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kreyzol Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 kolego sympatyczny, na pierwsze Twoje pytanie odpowiadam tak ze jak to jest z legalizacją to nie wiem, ale ja mam takowe a nawet gorsze i do kitu bo w sloncu kazdy mysli ze nie mam swiatel, policja mnie zatrzymywala juz pare razy ale nigdy nie miala nic do swiatel, mysle ze spokojnie mozesz zalozyc i jezdzic bez obawy, Co do drugiego pytania, lamp nie ruszasz!! zostaw lampy w spokoju!! pod maską bedziesz widział przewody ktore dochodzą do lampy, na tym bedzie taki pierscien plastikowy, odkrecasz go i masz tak taki gumowy kondonik, jego tez sciągasz, i zdejmujesz kostke ktora jest osadzona na zarowce. zarowke w kloszu trzyma drucik ktory idzie dookola otworu wystarczy scinąć go zeby mozna bylo go odgiąć i wyjąć zarówke. Mysle ze sobie poradzisz bo to jest banalnie proste i trwa 3 minuty P.s jak tego nie wiedziales to mozesz tez nie wiedziec ze nowej zarowki nie nalezy dotykac palcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 P.s jak tego nie wiedziales to mozesz tez nie wiedziec ze nowej zarowki nie nalezy dotykac palcami To jak masz zamiar ją wsadzić?? Nogami?? Wolno dotykać ale nie za bańkę tylko "od tyłu" za blaszki PS ~D~ Możesz zrobić zdjęcia przednich lamp GTI?? Bo rozumiem że masz takie ciemne?? Interesuje mnie żeby właśnie było widać co tam jest pomalowane na czarno... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 wymiana na te Philipsy z niebieską poświatą według prawa które hmm nakazuje posiadanie białych lub żółtych pulsacyjnych Ale one nie są niebieskie. Takowe mają tylko bańki, a światło dają białe. Poza tym najważniejsze: jeżeli żarówka ma homologację, to znaczy że została dopuszczona do używania w kraju. A te żarówki ją mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Ja ostatnio kupiłem postojówki Philipsa Blue Vision właśnie z niebieską bańką i dają bardzo ładne białe światło. Tak jak pisze sauron9 one mają tylko niebieską bańkę, ale świecą ładnie na biało! Spokojnie możesz wkładać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kreyzol Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 no tak nie pomyslalem zeby napisac i o tym a te zarowki swiecą na bialo a i tak bedzie niebieska poswiata ale z tym nie ma zadnego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.