Gość jaskooo Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam, Mam dwumiesięczne dziecki i żona chciała by się ruszyc z dzidzia na miasto w czasie, kiedy ja jestem w pracy. Niestety w jej almerze N16 1,8 z roku 2001r. nie znalazlem mozliwosci na odłączenie tejże poduszki. Pytanie brzmi: Czy da się to jakos zrobić lub czy przypadkiem może to zrobić serwis Nissana (jakos poprzez komputer) Pozdrawiam ----------------- jaskooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Była już kiedyś na forum dyskusja o tym, z tego co pamiętam, to nie da się odłączyć poduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 A co z wyjęciem bezpiecznika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaskooo Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 w takim razie pytanie brzmi, czy poduszka pasażera ma osobny bezpiecznik i czy jak go wylacze to nie wylacze czegoś innego przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekCFC Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Nie wiem jak w Almerze ale w autkach, w których patrzyłem to wyłanczając poduszkę nic innego nie ruszamy:) Ale nie wiem jak w Almerze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 A co z wyjęciem bezpiecznika? A co będzie jak odłączysz i przez przypadek wystrzeli podczas jazdy????? Już o taki przypadku słyszałem. Nie ma takiej możliwości,żeby odłączyć poduszkę. A jak pojedziesz do Nissana to troszkę PLN poleci po kieszeni i podczas naprawy z powrotem będzie tak samo. Osobiście odradzam odłączać poduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 A co będzie jak odłączysz i przez przypadek wystrzeli podczas jazdy????? Wyjęty bezpiecznik = przerwany obwód, więc małe prawdopodobieństwo wystrzału, a na pewno mniejsze niż w przypadku włożonego bezpiecznika. Ale już abstrahując od wyłączania poduszki - najprościej chyba posadzić zamocować fotelik z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 da się odłączyć, ale potrzebny będzie Consult, by odciąć od systemu poduszki, które są odłączone, bo inaczej będzie się palić kontrolka SRS i żadna inna poducha i napinacze pasów nie zadziałają Jak wyjmiesz bezpiecznik będzie Ci migać kontrolka SRS i będzie Cię wkurzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 ASO nie świadczy takich usług, wręcz mają zakaz wyłączania poduszek. Takie słowa usłyszałem jak byłem w moim serwisie. Ja się poddałem i żona woziła małą w nosidełku z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.