Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Almera GTI by PumaRST

PumaRST
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

PMW napisał:
całkiem ładne przyrosty... ale ja bym robił 2,5 cala zauważ że moc spada od 6xxx obr/min

owszem spada. na to moze mieć wpływ harakterystyka wałków tu już Coobcio bedzie wiedział. co do 2,5" to cie troche poniosło bo to 63,5mm a tyle to ja mam w aucie Turbo i już napewno nie wierze w to że w aucie n/a to da co kolwiek sensownego Przynajmniej na takim poziomie zaawansowania w przebudowe. Mozę gdybyśmy mówili o 250+ KM z n/A to by miało sens ale nie na poziomie 150KM. Być mozę gdyby było 60mm to by góra jeszcze była lepiej ale napewno było by sporo głośniej a juz teraz jest głośno - czytaj miałeś racje że sie bedzie darła :/

• 3 miesiące temu...
  PumaRST napisał:
tu już Coobcio bedzie wiedział. co do 2,5" to cie troche poniosło bo to 63,5mm a tyle to ja mam w aucie Turbo i już napewno nie wierze w to że w aucie n/a to da co kolwiek sensownego

W Nissanowym SR20 wszystko się sprzawdza co ma średnicę od 52 do 63,5mm... :P

Pewno jeszcze grubsza rura też by się sprawdziła choć testów nie robiłem.

Coobcio napisał:
Pewno jeszcze grubsza rura też by się sprawdziła choć testów nie robiłem.

mysle ze u Yarko po doprężeniu kolektor 4-1 i wydech 3' byłby w sam raz i dałby extra 5km

hmmm, nie bede sprzeczął choć mam odmienne troche zdanie ;)

powoli zbieram sie do modzenia z dolotem, to ze musze przerobić rure miedzy przepustnicą a MAFem to wiem (jak ktoś ma na zbyciu taki element to chętnie kupie w rozsądnej cenie) ale zastanawiam sie czy kupowac wkładke K&N czy też jakiś stożek, napewno jak cos to filtr pozostanie w komorze silnika i jesli pójdzie wkładka to doprowadze jakoś wiecej zimnego powitrza do puchy.

Coobcio napisał:
wkładka i do seryjnej puszki doprowadź poweitrza z nadkola a z nadkola wywal puszkę...

Ok czyli tą kwestie mam załatwioną , to jeszcze tylko trzeba bedzie wyczarowac dolot "power rure"

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

tak auto sprzedane, nie zdążyłem zrobić ogłoszenia nawet. Nowy właściciel dostał w komplecie ECUmastera i myśle ze powinien odwiedzić Coobcia na dalsze mody.

Temat chyba do zamknięcia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...