Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Y10] CD20 Jak ustawić rozrząd? POMOCY

Gość Słoneczny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Słoneczny

Witam wszystkich.

Wybaczcie ale jakoś nie mogę dogadać się z szukajką.

Mam dwie książki obsługi do nissana i w każdej jest to opisane inaczej.

Chodzi mi konkretnie o ustawienie znaków na kole pasowym wału korbowego względem znaków na bloku silnika. Są u mnie dwa znaki na kole i dwa znaki na dwu różnych wypustkach bloku. Jak mają być ustawione by tłok 1 cylindra znajdował się w GMP?

Proszę o pomoc tych którzy to robili.

wieczorem zoabcze w automapie i ci wysle schemat jak to ma byc zlozone

[ Dodano: Sro 17 Wrz, 2008 21:17 ]

elo no to znalazlem schemat rozrzadu do sunny cd20 ;-) troche top trawo ale wczoraj nie mialem czasu

Dodano: Sro 17 Wrz, 2008 21:23

wysle ci schemat mailem bo cos ie moge dodac zdjecia

Gość Słoneczny

Wielkie dzięki kolego.

No to jedno koło już mam :D

Niestety na drugim (wałka rozrządu) nie mam ŻADNYCH znaków. A jego ustawienie na podstawie położenia krzywek jest bardzo nieprecyzyjne. Mam dziwne wrażenie, że japońcy nie chcieli żeby ktoś niepowołany grzebał w ich silniku...

no jesli nie ma znaku na kole to nie wiem jak pomoc w tym schemacie ktory ci wysylalem powinno byc wszystko zaznaczone ...jedyne co mi przychodzi do glowy moze ktos zalozyl kolo bez znnaku przy poprzedniej wymianie ... a w razie czego zawsze sluze pomoca jakby ktos potrzebowal danych do jakiegokolwiek rozrzadu w nissanie ;-) i innych szmelcach

Chodzi mi konkretnie o ustawienie znaków na kole pasowym wału korbowego względem znaków na bloku silnika.

Znaki na elementach nieruchomych, czyli blok lub głowica w tym silniku nie istnieją. Są wyłącznie na kołach rozrządu. Rozrząd ustawia się na ilość zębów na pasku pomiędzy znakiem na kole rozrządu wału korbowego a znakiem na kole wałka rozrządu. 43 zęby i 23 zęby dla paska od pompy. I oryginalne Nissanowskie paski takie oznaczenia posiadają. Co do znaków na kole pasowym to służą one do ustawienia tzw. początku wtrysku pompy wtryskowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...