nobange Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Na ostatnim przeglądzie poradzono mi wymianę żarówek w kierunkowskazach, ponieważ zamiast na żółto świeciły na biało. Wyjąłem tylne żarówki i faktycznie ta powłoka koloryzująca popękała i poodłaziła. Wymieniłem na nowe. Został przód, za który nie mam pojęcia jak się zabrać. Nie ma do tych żarówek żadnego tak łatwego dojścia tak jak do tych z głównych lamp. Pytanie do Was: jak je wymienić? Trzeba wyciągać całe reflektory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blady Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam. Podnosisz maskę odkręcasz śrubę mocującą kierunek z leflektorem - ta od góry, delikatnie pociągasz aż kierunek wyskoczy z zatrzasku lampy na dole - taka kuleczka i wymieniasz żarówkę po uprzednim wyjęciu opawki z klosza. Powodzenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam. Podnosisz maskę odkręcasz śrubę mocującą kierunek z leflektorem - ta od góry, delikatnie pociągasz aż kierunek wyskoczy z zatrzasku lampy na dole - taka kuleczka i wymieniasz żarówkę po uprzednim wyjęciu opawki z klosza. Powodzenia. Pozdrawiam tam jest za mało miejsca na wymianę bez demontażu kierunkowskazu........ tak jak pisze kolega blady......kierunek boczny jest przykręcony do lampy od góry (zresztą zobaczysz go jak podniesiesz maskę) tylko uważaj przy demontażu kierunku jest tam trzpień który dość mocno trzyma więc trochę musisz się posiłować.Moją propozycją jest założenie żarówek srebrnych które i tak po zapaleniu dają pomarańczowe światło rozbierzesz raz a i masz od razu efekt wizualny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 A ja polecam Osram Diadem, są takie lekko niebieskie i dają ładną poświatę w kierunku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Ja polecam Hella Magic Light o ile masz przeźroczyste klosze kierunkowskazów... Dają ładną poświatę niebieską w bezbarwynch koszach kierunków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 No dzięki, ale Wy mi polecacie żarówki a ja się wczoraj pół godziny męczyłem i nie dałem rady wyciągnąć tych cholernych kierunków, wyczerpałem tylko swój repertuar przekleństw. Odkręciłem wkręt na górze, potem delikatnie zacząłem wyciągać klosz, ale odchylała się tylko góra. Ten cały bolec na dole nie wysunął się nawet na milimetr, tak jakby tam było jeszcze czymś przykręcone. Nie ciągnąłem dalej żeby go nie wyłamać. Japończyk, który to wymyślił musiał być chyba wielkim amatorem sake. Sam bym to lepiej zaprojektował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 tak jakby tam było jeszcze czymś przykręcone to po prostu jest tak mocno wciśnięte niestety :/ próbój mocniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Nie wiem jak jest w Primerze ale w Almerze też miałem z tym problem i najlepiej jest od tyłu pchać tam gdzie wsadzasz żarówkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.