Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak zabezpieczyć halogeny

Grimm

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie może jakiś solidny sposób na zabezpieczenie halogenów w P11 przed kradziejami ???

właśnie ktoś oszpecił mojego bąbla kradnąc halogeny i lusterka :zly: :kosci: :zly:

klejenie i rozwiercanie śrub nic nie dało więc pomyślałem nad wmontowaniem szprychy w zderzak, ale nie jestem pewien solidności.

Jak ktoś zna jakiś patent to piszcie

też racja, ale chociaż pokleje sruby aby utrudnić frajerowi zadanie, coś to jednak dało bo drugiego halogenu nie zdążył wyjąć i zabrał się za lusterka :028:

a dostać takie wkłady to masakra, wszyscy chcą sprzedać całe lusterko a bez lusterek to jak bez ręki, martwi mnie tylko to że to chyba ten sam koleś drugi raz je zaje...

na szczęscie jest AC więc po kieszeni nie boli i nie wpływa na wysokość składki jak to spece twierdzą...

kiedys ktos mi opowiadal o kims (haha ) komu kilka razy ukradli wklady z lusterek

koles sie wnerwil i do nowych wkladow od wewnetrzej strony poprzyklejal kawalki szkla tak ze jak zlodziej by je wyciagal to sobie potnie palce

niby sposob dobry z tym ze nie polecam bo kolesiowi ktory tak lwasnie zorbil zrobilo sie slabo jak zobaczyl swoje auto rano

pulapka widocznie zadzialala z ty mze zlodziej byl na tyle wkurzon yze powybijal szyby i obil cala karoserie..

to tak ku przestrodze :)

Kiedyś w tv widziałem jak kolesiowi ciągle auto ktoś rysował. Zamontował sobie mini kamerkę i jak zobaczył rysę to obejrzał nagranie i okazało się że to sąsiadka z bloku.

Montujesz coś takiego http://www.kamery.pl/produkty/kamery_bezpr...dowe/index.html i potem z nagraniem na komisariat.

heh właśnie tak zrobiłem nim Jam napisał posta :P

a halogeny zabezpieczyłem mocnymi śrubami, na łebki dałem epoksydowy klej i podkładki, to wszystko oblepiłem poksyliną a na to jeszcze przykleiłem maskujące nakładki na halogeny i pomalowałem. a dodatkowo wypiaskowałem numer rej. na lusterkach i halogenach :kosci: może to powstrzyma sk....a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...