Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Dwa problemy z elektryką

Gość Saddam

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Jestem świeżym (dopiero 24h ;)) i jak do tej pory bardzo zadowolonym posiadaczem Nissana Primery z silnikiem 1,8 16v pochodzącym z Belgii.

Opisze moje problemy z elektryką:

1. Przy każdym naciśnięciu pedała hamulca, włącza mi się kamera cofania oraz zamiast prawego światła stop zapala mi się na stałe prawy kierunek. Samochód najprawdopodobniej był lekko bity w lewy tylni róg i podejrzewam że niestaranie został złożony. Najgorsze jest to ze przy zakupie nie było tego problemu, podejrzewam że pojawił się po tym jak diagnosta na przeglądzie zerowym uderzył w niepalącą się żarówkę nad rejestracją.

2. Przy jeździe na trasie i przy wkręcaniu ślinika (np. przy wyprzedzaniu) na wysokie obroty (różnie w przedziale 38000-45000) nagle samochód traci jakby moc i "staje" na obrotach. Przy tym wyłącza się monitor. Nie dzieje się to zawsze.

Mam nadzieje że ktoś już spotkał się z tym problemem :)

Pozdrawiam

:zdziw: WOW to aż mi kopara opadła ze taka niby drobnostka jak słaba masa w lampach może aż tak znacząco wpłynąć na cały samochód ;)

na prawdę jestem w szoku :)

nie zaznaczyłem jeszcze że objawy z pkt 1 występują tylko przy włączonym silniku

@nike_bytom: szukałem ale niestety nic na ten temat nie znalazłem, pewnie przegapiłem temat :)

Wielkie dzięki Panowie :564:

EDIT:

nie chce już zakładać nowego tematu.

znalazłem w bagażniku taką wtyczkę (wchodzi w nią zielony i fioletowy kabel) wystający w okolicy prawej lampy, wystaje z góry z dziury która chyba powinna mieć zaślepkę.

dsc00147ho8.th.jpgthpix.gif

Od czego on jest?

Zmieniarka? bo niestety jej nie mam :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...