Gość Mrcook Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Witam serdecznie To jest mój debiut na tym forum dlatego tez niesmiało pozwoliłem sie przedstawic w odpowiednim dziale:) W zeszły piątek stałem sie szczęsliwym posiadaczem Nowej Nawary. Tak sie akurat złożyło że od piątku do dziś mam juz przejechane 900 km Mam jednak pytanie dotyczace climatronc . Po uruchomieniu samochodu niesamowicie sie szybko grzeje i po kilku kilometrach mam ustalona temperature, jednak zaraz po osiągnieciu tej temperatury z nawiewów zaczyna leciec co raz chłodniejsze powietrze by tak po kolejnych kilku kilometrach zacząc wiac lodem:) Domyslam sie ze to nie jest normalny objaw. Pytanie moje natomiast brzmi: Czy może ktos sie spotkał z takim zachowaniem ?? Moze wystarczy coś włączyc wyłaczyc odznaczyc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Wyśrodkuj nawiewy. Ustaw 22,5 stopnia po obu stronach i wciśnij auto. Tak zalecaja w instrukcjach. Sam często jeżdżę z wyłączonym auto, nawiew na szybę i siła nawiewu na minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrcook Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Tak własnie wczoraj robiłem Jesli ustawie wszystko miedzy LO a 29 stopni to wieje maksymalnie zimno,jesli ustwię Hi to mam saune:).Bez różnicy tez jest czy mam auto czy manual Najdziwniejsze jest to że pierwsze kilometry jest wszystko ok. Tak jak by czujnik sie zawieszał . Tak czy inaczej jade jutro do aso zobaczymy co tam chłopaki wymyślą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Po uruchomieniu samochodu niesamowicie sie szybko grzeje i po kilku kilometrach mam ustalona temperature, jednak zaraz po osiągnieciu tej temperatury z nawiewów zaczyna leciec co raz chłodniejsze powietrze by tak po kolejnych kilku kilometrach zacząc wiac lodem:) Domyslam sie ze to nie jest normalny objaw. tam samo działa climatronic Opla Vectra C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrcook Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Witam oddałem auto do serwisu. Odebrałem pod koniec dnia i stał sie cud:). W serwisie twierdzą że nic nie zrobili błędów nie ma a samochód sie sam naprawił. Mam w aucie cieplutko i przyjemnie:) Cudowne ozdrowienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walter500 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 witam Posiadam navare z 2010 r, model d40. Występuje u mnie dokładnie taki sam problem z climatronic, z tym że kłopot jest tylko po stronie kierowcy, po stronie pasażera działa wszystko bez zarzutu. Po przejechaniu kilkunastu km z nawiewów leci coraz zimniejsze powietrze, niezależnie od ustawionej temperatury. Co może być przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.