Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] czy w p 11 2,0 dt jest katalizator ?? bo cos mi g

waichwaich

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie czy w P11 z konca 96r były katalizatory i czy wogole diesle maja katalizator bo nie wiem czy nie rozwaliła mi sie ceramika i grzechocze jak dodaje gazu :/ ewentualnie moze komus grzechotała pompa od wspomagania jesli jest to wogole mozliwe bo tak mi sie wydaje ze moze to być gdzies w tej okolicy czyli lewa strona stojac twarza w strone silnika ;) jesli ktoś kiedyś miał coś podobnego niech napisze bo denerwuje mnie to starasznie hałas cichnie gdy jedzie sie szybciej ale raczej jest to spowodowane tym ze dzwiek zostaje za samochodem ;) Piszcie co to moze być dodam ze jakiekolwiek osłony odpadaja bo juz sprawdzałem :/

W TD nie ma katalizatora. Jeżeli sprawdziłeś osłony - a jest taka jedna która potrafi nieprzyjemnie dzwonić, to może kończy się łożysko sprężarki klimy lub alternatora albo pompa wody dogorywa.

klimy nie włączam :) pompa wody byla zmieniana razem z rozrządem tak wiec pozostaje alternator ale jesli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to niech mowi

Witam mozesz sprawdzic pasek na altenatorze czy nie jest luzny bo u mnie piszczal po wymianie na nowy i tez grzechotalo chociaz przy rozrzadzie wszyskto wymienialem wszystkie paski i rolki to po jakims czsie sie poluznil podciagnalem i jest cicho jak by cos Ci trzeba bylo to mam do 2.0td silnik i osprzet i inne z 97r to moj tel 606626147

no silnika narazie nie szukam ale dzieki ;) za pomoc sprawdze ;) jutro sobota to sie obczai co i jak :)

No w sumie racje masz :P hmmm ale to chyba bedzie alternator bo to gdzieś tu w tym miejscu spróbuje podciagnać a jak nie to trzeba bedzie mysleć nad nowym alternatorem :/

[ Dodano: Sob 04 Paź, 2008 21:07 ]

Dopiero dzis zabrałem sie za ten pasek i powiem szczerze ze pomogło moze nie jest jeszcze idealnie ale juz owiele lepiej :) podejrzewam ze juz łożysko w alternatorze ma dość i dlatego tak jest ale teraz jest juz to prawie niesłyszalne dzięki chłopaki za radę :500:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...