waichwaich Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Mam takie pytanie czy w P11 z konca 96r były katalizatory i czy wogole diesle maja katalizator bo nie wiem czy nie rozwaliła mi sie ceramika i grzechocze jak dodaje gazu :/ ewentualnie moze komus grzechotała pompa od wspomagania jesli jest to wogole mozliwe bo tak mi sie wydaje ze moze to być gdzies w tej okolicy czyli lewa strona stojac twarza w strone silnika jesli ktoś kiedyś miał coś podobnego niech napisze bo denerwuje mnie to starasznie hałas cichnie gdy jedzie sie szybciej ale raczej jest to spowodowane tym ze dzwiek zostaje za samochodem Piszcie co to moze być dodam ze jakiekolwiek osłony odpadaja bo juz sprawdzałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smalek Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 w mojej N15 tez tak grzechotalo, po zejsciu pod auto na kanale i poruszaniu katalizatorem okazalo sie ze to on grzechocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 W TD nie ma katalizatora. Jeżeli sprawdziłeś osłony - a jest taka jedna która potrafi nieprzyjemnie dzwonić, to może kończy się łożysko sprężarki klimy lub alternatora albo pompa wody dogorywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 klimy nie włączam pompa wody byla zmieniana razem z rozrządem tak wiec pozostaje alternator ale jesli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to niech mowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur7111 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Witam mozesz sprawdzic pasek na altenatorze czy nie jest luzny bo u mnie piszczal po wymianie na nowy i tez grzechotalo chociaz przy rozrzadzie wszyskto wymienialem wszystkie paski i rolki to po jakims czsie sie poluznil podciagnalem i jest cicho jak by cos Ci trzeba bylo to mam do 2.0td silnik i osprzet i inne z 97r to moj tel 606626147 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 no silnika narazie nie szukam ale dzieki za pomoc sprawdze jutro sobota to sie obczai co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 klimy nie włączam Nie musisz włączać czyli zasprzęglać bo ona przecież i tak się kręci (pracuje bez obciążenia) poniewać ma stały moment obrotowy od paska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 No w sumie racje masz hmmm ale to chyba bedzie alternator bo to gdzieś tu w tym miejscu spróbuje podciagnać a jak nie to trzeba bedzie mysleć nad nowym alternatorem :/ [ Dodano: Sob 04 Paź, 2008 21:07 ] Dopiero dzis zabrałem sie za ten pasek i powiem szczerze ze pomogło moze nie jest jeszcze idealnie ale juz owiele lepiej podejrzewam ze juz łożysko w alternatorze ma dość i dlatego tak jest ale teraz jest juz to prawie niesłyszalne dzięki chłopaki za radę :500: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.