Gość tibia Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 od jakiegos czasu pojawilo sie w mojej micrze dziwne plastikowe w brzmieniu terkotanie-slyszane gdzies w okolicach kierownicy. Zawsze jest zwiazane z jazda z wcisnietym gazem, ale poza tym nie widze regul. czasem zdarza sie przy 30km/h, czasem przy 80/czesciej przy wyzszej predkosci, zwykle na 5biegu/-ale wystarczy puscic gaz-i odglos znika. padla sugestia, ze to moze byc linka od predkosciomierza.. a tak poza tym-spalanie skoczylo mi o ponad litr do 7l-czy to moze byc wynik jesiennej pogody..? :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Co do spalania to może być wina paliwa, może gdzieś indziej tankowałeś, albo akurat gorsze paliwo A co do brzęczenia, to wszystko może brzęczeć, u mnie czasem radiomagnetofon który tam jeszcze się znajduje zaczyna brzęczeć, albo może gdzieś od obudowa się odkręciła i jak akurat rezonans przechodzi z silnika to zaczyna drgać, zwłaszcza ze piszesz że to plastikowe brzęczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc821 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 od jakiegos czasu pojawilo sie w mojej micrze dziwne plastikowe w brzmieniu terkotanie-slyszane gdzies w okolicach kierownicy. Zawsze jest zwiazane z jazda z wcisnietym gazem, ale poza tym nie widze regul. czasem zdarza sie przy 30km/h, czasem przy 80/czesciej przy wyzszej predkosci, zwykle na 5biegu/-ale wystarczy puscic gaz-i odglos znika. padla sugestia, ze to moze byc linka od predkosciomierza.. a tak poza tym-spalanie skoczylo mi o ponad litr do 7l-czy to moze byc wynik jesiennej pogody..? :029: Pierwsza sprawa to na 90% będzie lewarek zmiany biegów - jak zacznie brzęczeć to go dotknij, jeżeli ucichnie to masz odpowieź (gdzieś na forum już o tym było pisane) Druga sprawa : tak jak napisałaś jest okres jesienny, temperatura nas nie rozpieszcza, autko dłuzej się nagrzewa a nim się nagrzeje to troszkę spali (normalka - co będzie zimą? :608: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 tibia mam dokładnie takie samo brzęczenie i u mnie jest to lewarek zmiany biegów, więc u Ciebie też to będzie to. Co do spalania, to tak jak napisał franc821. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 no wlasnie dzis mi sie przypomnialy Wasze posty i sprawdzilam-wrzucilam 5-od razu brzeczenie-przytrzymalam dzwignie zmiany biegow-ustalo. czy to powazna naprawa, czy jakas kosmetyka? za tydzien jade wymieniac cale sprzeglo, wiec moze udaloby sie polaczyc te naprawy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Mam dokładnie to samo z tym brzęczeniem... Mówicie, że lewarek, ale co z tym dalej zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Odpowiedź pod koniec pierwszej strony tego tematu: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...a77677fa38cd9fc lub wyszukiwarka -> lewarek sprężynka (szukaj wszystkich słów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.