Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Brzęki w silniku

Gość siwy532

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problemik tz mój kolega ma p10 1,6 na gaźniku rocznik 92 jeździ sporo na gazie ,niby wszystko jest ok oleju nie bierze i z paleniem nie ma kłopotu tylko jak silnik jest mocno obciążony np:podczas jazdy pod górę i musi dołożyć gazu wtedy się zaczyna okropne brzęczenie pod machą .Myśleliśmy że to rozrząd ale chyba jest ok być może zawory .Czy ktoś się spotkał z czymś takim? :zdziw:

To dzwonienie to może być spalanie stukowe, spróbujcie opóźnić trochę zapłon i posłuchać czy dzwonienie ustępuje, jak nie to trzeba szukać przyczyny gdzie indziej. A może benzynka lipna.

u mnie tak grało jak spalał stukowo, benzynka lipna. Miałem, i uciążliwe było. Dolej jakiegos wysokooktanowego paliwa, żeby troche wyrównac ilosc oktanow.

V Power Racing (101 lub 103 oktany) - lub cos takiego z innych stacji.

Dzięki panowie zapłon przestawiliśmy o kilka stopni ale nie pomogło ,co do wachy to nie wiem bo koleżyna jeździ na lpg to nie wiem jak to sprawdzić cz gaz jest ok czy nie .Będziemy coś kombinować dalej narazie dziękuję i pozdrawiam.

jesli opóżnienie zapłonu chociac troche nie uciszyło silnika to raczej nie stukowe. Powinna byc widoczna poprawa, jesli nie zupełna likwidacja problemu to przynajmniej poprawa. Trzeba szukac wiec gdzie indziej ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...