Gość genas Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 witam wszystkich od pewnego czasu padał gazu w mojej n16 ciężko chodzi (czasem zacina się ) jak samemu sobie z tym poradzic ? smarowali mi to już w serwisie ale po pewnym czasie jest to samo jakiego smaru uzyc najlepiej , a może jeszcze co innego to powoduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 jaki masz silniczek?? I co Ci smarowali??? :galy: Czasem N16 nie ma "elektronicznego" gazu? Miałem podobny problem w N15 (tez chcieli smarować) ale pojechalem do fachowców od nizmo i wyregulowali przepustnice (w n15 jakas srobka pod filtrem powietrza) i jak reka odjol, wiec moze w N16 jest podobnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genas Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 silnik to 1.5 , i tam jest linka gazu a przepustnica jest wyczyszczona obroty są ok tylko pedał gazu się zacina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Hmm no to pewnie bedzie tak jak w N15, nie chodzi o czyszczenie tylko o regulacje, to jest jakas srubencja kolo przepustnicy. Niestety robil to mechanik i sie nie przyjrzalem dobrze. objaw byl dokladnie taki sam jak opisujesz ale jak juz mowilem to byla N15 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 witam wszystkich od pewnego czasu padał gazu w mojej n16 ciężko chodzi (czasem zacina się ) jak samemu sobie z tym poradzic ? smarowali mi to już w serwisie ale po pewnym czasie jest to samo jakiego smaru uzyc najlepiej , a może jeszcze co innego to powoduje jak się zacina - to raczej wina linki - może się wytarła i trzeba ja wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 No nie jest to do konca prawda, ja w N15 tak miałem i tez mi chcieli wymianiac a przyczyna byla inna (jak juz opisalem)!!! A problem byl podobny np. z miejsca czasami trzeba bylo mocniej nacisnac gaz, uczucie wlasnie takie jakby linka sie przycinala w pancerzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.