Gość TomP11 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Witam Dziś rano chcialem jechac do pracy moja primierka 2,0 Td wsiadam przekrecam kluczyk czekam az zgasnie kontrolka swiec i odpalam a tu zonk silnik wkrecil sie na 2 tys obrotow odrazu zadymil i zgasl;/ szczeze to sie przestraszylem troszke sprobowalem 2 raz i to samo ;/ za 3 razem krecil tylko rozrusznik a silnik nie zaskoczyl i niemam pojecia co to moze byc prosze pomozcie:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 co to moze byc Może być pasek rozrządu. Np. ten krótki, od pompy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomP11 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 pasek rozrzadu byl wymieniony we Francji z tamtad sciagnolem ten samochodzik mozliwe ze zostal rozlegulowany zaplon?? ale wsumie prze ostatni tydzien uzytkowania(tyle mam samochodzik) odpalal super dzis mi taki numer wyciol a moze to cos z odcieciem zaplonu sam juz nie wiem;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pen Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 co to moze byc Może być pasek rozrządu. Np. ten krótki, od pompy. a wydawało mi się, że pasek rozrządu czym innnym kieruje. A pasek klinowy kieruje np. pompą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 pasek rozrzadu byl wymieniony we Francji Ten od pompy też? Z resztą jeśli chodzi o mnie to w takich przypadkach nie uwierzę póki nie zobaczę lub sam nie zrobię. Mógł jeszcze czujnik położenia wału się popsuć, a nawet i pompa. Jedno i drugie statystycznie szwankuje po tylu latach w tych autach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomP11 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 pasek pompy tez jest nowy przed kupnem pojechalem do warsztatu i mi przeglad zrobili paski sa nowe tak mowil mechanik a stare paski znalazlem w bagażniku kurcze droga jest taka pompa albo ten czujnik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siwy532 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Na górze pompy wtryskowej jest taki zaworek odcinający paliwo zobacz czy kostka nie jest obluzowana i czy jest tam napięcie oczywiście na włączonym zapłonie.powodzenai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berni275 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 siwy532, czy mogł bys opisac za co odpowiada czujnik polozenia walu? Bo mam taki sam problem jak kolega. I brak napiecia na pompie (kompletny brak zasilania) [ Dodano: Pią 14 Lis, 2008 21:26 ] TomP11, mam pytanie do ciebie. Czy rozwiazales juz problem ze swoim samochodzikiem? A jak tak to co bylo tego przyczyna bo mam taki sam problem jak Ty i jak narazie nikt nie moze mi pomoc. Magicy rozkladaja rece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Berni pytasz o ten czujnik w 3 tematach nawet jarkk jeden ci zamknął, a ty dalej jak dziecko. Zamknoł to co, założę drugi. Ręce opadają, jak to powiedział jarkk Czujniki to koszt 450-480 zeta. Regeneracja pompy to ze 2 tysiaki. Naprawa samego nastawnika(elektronika) niewiele mniej W BENZYNIE Czujnik położenia wału daje impulsy do centralki sterowania zapłonem i tam dobierana jest charakterystyka zapłonu, ( rozpoznaje prędkość obrotową silnika). Czujnik ten to cewka więc można sprawdzić czy nie ma przerwy http://www.auto-online.pl/elektron/silnik/...iki/cz_polo.htm w dieslach steruje pompą wtryskową http://www.turbo-tec.eu/pl/diesel/pompy_wtryskowe Brak sygnału z czujnika jest brakiem możliwości uruchomienia silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.