Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Gzie jest czujnik od centralnego zamka?

Gość michal126

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam almerę 1.4 99r 4D hathbak z centralnym zamkiem i alarmem. Chciałbym sie dowiedzić, gdzie znajduje się czujka centralnego zamka lub centralnego i alarmu? (fabryczny) Mam trudności z otwieraniem z pilota - nie wiem na co go kierować. Proszę o pomoc.

Pewnie że można, ja też mam zepsutą wkładkę w drzwiach kierowcy i nie dałbym rady długo tak ciągnąć. Kupujesz alarm albo sterownik centralnego zamka z pilotami, pare godzin zabawy i masz juz spokój i wygodę. Jak chcesz jeszcze większej wygody to dokupujesz jeden silownik więcej i montujesz go w klapę bagażnika, większość alarmów z allegro ma tą dodatkową opcję, kiedy przytrzymujesz 3 sek. klawisz otwierania, alarm aktywuje dodatkowe wyjście i pod nie podłączasz ten dodatkowy siłownik z klapy i jest git.

Co do zasięgu pilota, to mój ma z 50m zasięgu. Mam taką opcję "wyszukiwanie samochodu na parkingu" i to działa z bardzo daleka. Więc albo baterie w pilocie masz już słabe, albo ten kto montował alarm umieścił go gdzieś nisko przy podłodze i blachy samochodu troche tłumią zasięg. Ewentualnie można by wydłużyć antene od alarmu.

Ewentualnie można by wydłużyć antene od alarmu.
To nie jest radyjko babuni tylko strojony obwód rezonansowy.

Wydłużanie najczęściej pogorszy zasięg.

Podobnie jak z dolotami i wydechami - trzeba wiedzieć co się robi.

Gość excellence80
Jak chcesz jeszcze większej wygody to dokupujesz jeden silownik więcej i montujesz go w klapę bagażnika, większość alarmów z allegro ma tą dodatkową opcję, kiedy przytrzymujesz 3 sek. klawisz otwierania, alarm aktywuje dodatkowe wyjście i pod nie podłączasz ten dodatkowy siłownik z klapy i jest git.

...ok dzięki a masz jakiś sprawdzony siłownik który zmieści się i bez większych problemów da się zamonotwać w tylniej klapie?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...