Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Jak awaryjnie otworzyć maskę i jak wymienić linkę?

Gość Gnothi_Seauton

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gnothi_Seauton

Witajcie,

już w momencie kupna Micry były pewne problemy z otwieraniem maski, ale zawsze się udawało. Dziś chciałem zajrzeć pod maskę... ciągnę i nic.

Czy znacie jakiś mało inwazyjny sposób na otwarcie samemu maski w K11?

I czy późniejsza wymiana linki na nową jest kłopotliwym zadaniem?

Ciężko mi stwierdzić czy linka jest zerwana... wydaje mi się, że nie, bo nie została mi w ręce przy pociągnięciu.

Proszę o porady.

Spróbuj przez otworki w grillu psikać WD40 lub podobnym. WD40 ma dołączoną rurkę do precyzyjnego pryskania. Według mnie linkę masz sprawną tylko zatarciu uległ zamek.

zrób tak...niech druga osoba dociśnie maskę a Ty w tym momencie pociągnij dźwignię...jeśli linka nie jest zerwana to powinno się dać otworzyć machę tym sposobem ;)

Gość Gnothi_Seauton

bodek_n14 i mimier dzięki, wasz sposób pomógł i teraz mogę maskę otworzyć :)

A czy sama wymiana linki jest kłopotliwa? Bo co prawda nie jest zerwana, ale plastikowe mocowanie linki do spodu deski rozdzielczej jest urwane i sobie luźno 'dynda'.

Fajnie, że dało się ją otworzyć...nasmaruj teraz zamek, żeby nie było problemów w przyszłości np. z zerwaną linką ;)

Ps. Niezły kolorek...bardzo mi się podoba Twoje autko ;)

Gość Gnothi_Seauton

Najpierw kumpel przycisnął maskę, a jak się już udało ją otworzyć to wpryskałem tam sporo WD40, więc myślę że w najbliższym czasie nic nie powinno się zerwać ;)

No i już otwiera się bez problemu.

mimier dzięki, mi również bardzo się podoba. Żałuję tylko, że tak fajne autko wpadło w łapy tak niedoświadczonego kierowcy (czyt. moje).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...