Gość troll88 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Szukałem na forum i nic konkretnego nie znalazłem. Muszę zmienić zaciski z tyłu, moje do niczego się nie nadają, szukałem dzwoniłem nic nie ma nigdzie, tylko w salonie a tu mi powiedzieli 2tyś za sztukę i tu się pojawia pytanie: Czy zaciski od jakiegoś innego auta pasują do N14 do tyłu ?? Może od jakiegoś innego modelu Nissana. Proszę o pomoc bo auto stoi u mechanika ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość troll88 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 kurde dzwoniłem juz prawie do wszystkich z allegro. a zasicki dałem takiemu majstrowi powiedzaił ze spróbuje coś zrobić ale nic nie obiecuje, bo trzeba rozwiercić, nabić tuleje i rozwiercić znów na wymiar tłoczka.na allegro same bębny;/ yyy kurde podłamka;/ Zaciski zostały zregenerowane. Wczoraj złożyłem już auto. Naprawa zacisków polegała na zrobieniu tulejki i jej nabicu w miejscu gdzie znajduje się to śmieszne łożysko rolkowe które się rozlatuje gdy dostanie sie do niego woda (o co nie trudno) które następnie rdzewieje rozlatuje się, blokuje ruch trzpienia i nie mamy ręcznego. Tulejki zostały wykonane z brązu, a całość została zaopatrzona w otwór zakończony kalamitką żeby zaraz na jakis czas przesmarować trzpień i pierścień. Brecha działa przepożądnie, bez problemu idzie zblokować koła:D a wiadomo zima tuż tuż. :diabel2:Jakby ktoś miał jakieś pytania dotyczące naprway chętnie odpowiem. :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek9576 Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 troll88, Hej powiedz mi jak teraz się sprawuje auto,bo ja mam taki sam problem.Na moim zacisku było logo mitshubishi -czy od jakiej wersji to może pasować .Ewentułalnie ,gdzie regenerują Cześć Tomek9576 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Troll_88 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 a wiec wszystko jest super !! brecha rewelka jakby była nowa. Wydaje mi się że od NX100. To nie logo mistubishi:P Wiesz co musisza dać je komuś kumatemu żeby rozebrał je całkiem, kup sobie gumki do naprawy bo będą potrzebne. Warto spróbować zregenerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Willy8 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 ja nie wiem co bylo mojemuy ale nie bylo recznego wlasciwie to byl ale dzialal tylko na postoju i na niewielkich wzniesieniach ,ale od jakiegos czasu sam sie naprawil podkreslam SAM nie wiem jak to mozliwe ale teraz jak zaciagne reczny to odrazu kola blokuje , czym to moze byc spowodowane czy martwic sie tym ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Troll_88 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 wiesz może to być zaczątek tego co u mnie było. Może poprostu ta rdza się zruszyła i zaczeło działać. Jak lubisz majsterokwać i masz jakotakie pojecie o mechanice mozesz spróbowac rozebrać zaciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mamoru1pl Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Dobra pytanie za milion jestem w podobnej sytuacji muszę wymienić zacisk z tyłu i pytanie czy zacisk z sedana będzie pasować do hachbaka? konkretnie chodzi mi czy niema różnicy w mocowaniu itp zakładam ze powinno pasować ale wole się upewnić zanim kupie w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kevin1986 Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 ok to widzę ,że tamacik bardzo interesujacy bo u mnie na tyle to jest masakra i musze coś z tym zrobić jak już troche rozbiore to wstawie fotki i będę pytać pozdro a recznego mam brak linka to raczej napewno i drobny osad z rdzy na tarczach mowi sam za siebie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 ja wlewam do swojego juz chyba wiecej plynu hamulcowego niz benzyny :/. wszystko wylatuje wlasnie ta tuleka od recznego bo cieknie. i teraz mam pytanko. czy zacisk od gti, gtir podpasuje? bo nowy zacisk kosztuje prawie 500 zl to szkoda mi tyle kasy bulic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 !!! :!!: Witam wszystkich. Mam niestety ten sam problem. Autko stoi a muszę w nim przegląd zrobić. bez ręcznego jest lipa. Mechanik mówi ze lewy tylny zacisk do wymiany. na allegro nie ma. Czy pasuje zacisk od jakiegoś innego modelu? jeśli regenerować, to gdzie i ile taka przyjemność kosztuje. Dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarsar Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam, ponawiam pytanie poprzednika, czy do Sunny 1.4 tylny zacisk będzie pasował z np. z Almery N15 ? Bo do Sunny cięzka sprawa ,bo występowały tylko w wersji z ABS,których jest jak na lekarstwo. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam,ponawiam pytanie poprzednika, czy do Sunny 1.4 tylny zacisk będzie pasował z np. z Almery N15 ? Bo do Sunny cięzka sprawa ,bo występowały tylko w wersji z ABS,których jest jak na lekarstwo. pozdr. Oj przyłączam się do pytania. mam taki sam problem i właśnie odstawiłem nissana do naprawy. Boję sie, że zacisku się uratować nie da.. A problem jest na tyle duży, że przez zapieczone tarcze i ręczny odczuwam wręcz spadek mocy(w tym sensie że ciągle mnie hamuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Moja rada poszukajcie na szrotach i napewno cos znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Byłem dzisiaj na kilku szrotach i każdy tam gratulował mi pomysłu na znalezienie tylnego zacisku do sunny. ale zauważyłem że w stojącej tam starej micrze zaciski z przodu wyglądają podobnie (tarcza nie była wentylowana) wie ktoś może czy by to pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Metik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 może spróbuj tu: http://www.autokasacja.pl/index.php mają sporo części do sunny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubcia Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie jak zmienić bębny na zaciski w sunnym 1.4? Zrobiłem swapa na 2.0 i czas zająć się porządnymi hamulcami, a nie mam pojęcia jak się za to zabrać.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie jak zmienić bębny na zaciski w sunnym 1.4? Zrobiłem swapa na 2.0 i czas zająć się porządnymi hamulcami, a nie mam pojęcia jak się za to zabrać.. Pozdrawiam. Potrzebujesz zwrotnice tylne,pompę hamulcową,korektory siły hamowania+wahacz poprzeczny z uchwytem do mocowania dźwigni korektora i instalacja do ukł. abs, to tak jak byś chciał to zrobić w przybliżeniu do oryginału. Proponuję zająć się też przednimi hamulcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubcia Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dzieki za rade.. tak też zrobie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Musisz przód też zrobić i polecam zaaplikować całość od GTI. W wersji bez udoskonaleń będziesz miał heble konkret, które dają radę nawet przy większej mocy niż fabryczne 143KM;o) Moim zdaniem korektory to zbędny balast(już dawno się ich pozbyłem). Lepiej złożyć przód na tarczach brembo i klocach ferodo(mogą delikatnie popiskiwac przed samą prędkością 0km/h), a tył na poczciwym lucas'ie i masz w miarę dobrze rozłożoną siłę hamowania. Trzeba uważać przy dużej prędkości z hamowaniem w zakręcie, bo lubi troszkę tyłeczkiem zarzucić, ale to kwestia przyzwyczajenia. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danillo Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 kurde dzwoniłem juz prawie do wszystkich z allegro. a zasicki dałem takiemu majstrowi powiedzaił ze spróbuje coś zrobić ale nic nie obiecuje, bo trzeba rozwiercić, nabić tuleje i rozwiercić znów na wymiar tłoczka.na allegro same bębny;/ yyy kurde podłamka;/ Zaciski zostały zregenerowane. Wczoraj złożyłem już auto. Naprawa zacisków polegała na zrobieniu tulejki i jej nabicu w miejscu gdzie znajduje się to śmieszne łożysko rolkowe które się rozlatuje gdy dostanie sie do niego woda (o co nie trudno) które następnie rdzewieje rozlatuje się, blokuje ruch trzpienia i nie mamy ręcznego. Tulejki zostały wykonane z brązu, a całość została zaopatrzona w otwór zakończony kalamitką żeby zaraz na jakis czas przesmarować trzpień i pierścień. Brecha działa przepożądnie, bez problemu idzie zblokować koła:D a wiadomo zima tuż tuż. :diabel2:Jakby ktoś miał jakieś pytania dotyczące naprway chętnie odpowiem. :diabel2: Witaj. powiedz czy poszlo by zrobic podobny manewr przy zacisku do n15 ktory jak taki palant wcisnelem zamiast wkrecic. poprostu tloczek sie zablokowal i ...ani w tamta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jeśli macie problem z zaciskami w swoich sunnych, to prosze zadzwonic do tego człowieka 693039578 2-3 dni i zaciski zrobione Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi