Gość Jarzab Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Witajcie. Jestem nowy na forum i chciałbym się poradzić odnośnie zakupu Almerki Mam okazje kupić Almerę N16 1.5 16V. Ogólnie wiem jakie problemy trapią ten model (korozja, czujniki wału) Chciałbym się skupić na osławionym łańcuchu rozrządu, który jak się okazuje nie jest taki trwały jak by się można było spodziewać, a zarazem drogi w naprawie. Teraz trochę szczegółów: Kandydat na mój samochód to Almera N16 z 2000 roku - ABS - klimatyzacja - halogeny - 4 poduchy - elektryczne szyby i lusterka Przebieg 140 tys km Wersja 3 drzwiowa. Napiszcie mi jak najlapiej sprawdzić stan łańcucha rozrządu? Wiem, że łąńcuch ze wszystkimi podzespołami został wymieniony kiedys na gwarancji. Nie wiem przy jakim przebiegu niestety. Pisaliście o mułowatej jeźdze błędach czujników. Jest jeszcze jakiś inny sposób? Warto jechać do serwisu nissana? Auto kupuje od znajomego więc raczej jest ze mną szczery co do przeszłości auta. [/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.