Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

sekwencja-a strzelić mi potrafi???

lukas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam staga 200,w ga16de-ale już 2 razy mi się zdażyło że strzeliło mi na dolnych obrotach

:/ :/ :/

został założony dolot ze stożkiem -ale nie powinno to mieć żadnego wpływu przy sekwencji,chyba

Co może powodować te wystrzały?mam 3 sekwencję,w kolejnym już autku i nigdy takich akcji nie było

odpal autko nocą popsikaj przewody zraszaczem a zobaczysz jak pięknie świecą twoje oryginały :diabel2: a co do NGKów to kto powiedział że nadają się do gazu :P

przerwa na świecach nie więcej niż 0,7mm sprawdź to

• 1 miesiąc temu...

"strzeliło mi na dolnych obrotach"

czyli za duża dawka gazu.

1). odepnij aku na jakieś 40 minut, najlepiej na całą noc :) (tak dla pewności), następnie (tak dla pewności) przejedź tylko i wyłącznie na benzynie ok 10km (tak, żeby się rozgrzał - komputer musi złapać parametry na wszystkich temp.). Po przejechaniu tych 10km i rozgrzaniu silnika (na Pb!!) przełącz na gaz i jedź na regulację gazu.

2) dla pewności sprawdź przepływkę (u mnie to ona robiła zamieszanie - po wymianie (używka) pomogło)

3) nie wiem, czy stag ma taką opcję (ja staga wymieniłem na AGIS (polecam!)), ale podepnij pamięć i pojeździj z nią trochę, wtedy będzie można dostroić gaz dosyć dobrze.

4) wymień filtry

tutaj cała moja męczarnia...

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=46510

Pozdrawiam

ps: wszystkie dane są ostro przesadzone (odpięcie aku wystarczy chyba na 10min, przejechać wystarczy do pierwszego rozgrzania silnika) - ale to tak dla pewności :)

Z opisu wynika, że lukas ma nieco "dłubnięte" auto. Czy przypadkiem przy fazach rozrządu nie było grzebane ?? Ja stawiam na cofanie płomienia przez zawory dolotowe i stąd strzały. Na benzynie może nie być takiego efektu a już na gazie i owszem.

Pozdr

Gość mdzalewscy

zawsze można pojechać na diagnostykę i za parę złotych zrobić analizę spalin, tanie a sporo nam powie.

reszta to sprawa poświęcenia czasu, kup interfejs do staga za allegro za 50zł, "zresetuj" ustawienia tak jak pisał CichyBart i ustaw ponownie STAGA według instrukcji.

aha sprawdz świece, nawet wymień je na nowe, (ok.15zł za sztukę) i sprawdz w nocy czy przewody nie świecą.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Odświeżam kotleta. Czy komuś udało się znaleść przyczynę wystrzałów?