lukas Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Mam staga 200,w ga16de-ale już 2 razy mi się zdażyło że strzeliło mi na dolnych obrotach :/ :/ :/ został założony dolot ze stożkiem -ale nie powinno to mieć żadnego wpływu przy sekwencji,chyba Co może powodować te wystrzały?mam 3 sekwencję,w kolejnym już autku i nigdy takich akcji nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 zła mieszanka - sonda ??, na pewno !! świece i przewody markowe nie jakieś szmaty za 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 5 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Moje przewody szmaty to oryginały :diabel: ,zaś świeczki to JAPOŃSKIE NGK,-w dalszym cięgu nie jest to rozwiązanie mojego strzelania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 odpal autko nocą popsikaj przewody zraszaczem a zobaczysz jak pięknie świecą twoje oryginały :diabel2: a co do NGKów to kto powiedział że nadają się do gazu przerwa na świecach nie więcej niż 0,7mm sprawdź to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 "strzeliło mi na dolnych obrotach" czyli za duża dawka gazu. 1). odepnij aku na jakieś 40 minut, najlepiej na całą noc (tak dla pewności), następnie (tak dla pewności) przejedź tylko i wyłącznie na benzynie ok 10km (tak, żeby się rozgrzał - komputer musi złapać parametry na wszystkich temp.). Po przejechaniu tych 10km i rozgrzaniu silnika (na Pb!!) przełącz na gaz i jedź na regulację gazu. 2) dla pewności sprawdź przepływkę (u mnie to ona robiła zamieszanie - po wymianie (używka) pomogło) 3) nie wiem, czy stag ma taką opcję (ja staga wymieniłem na AGIS (polecam!)), ale podepnij pamięć i pojeździj z nią trochę, wtedy będzie można dostroić gaz dosyć dobrze. 4) wymień filtry tutaj cała moja męczarnia... http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=46510 Pozdrawiam ps: wszystkie dane są ostro przesadzone (odpięcie aku wystarczy chyba na 10min, przejechać wystarczy do pierwszego rozgrzania silnika) - ale to tak dla pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smigiel Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Z opisu wynika, że lukas ma nieco "dłubnięte" auto. Czy przypadkiem przy fazach rozrządu nie było grzebane ?? Ja stawiam na cofanie płomienia przez zawory dolotowe i stąd strzały. Na benzynie może nie być takiego efektu a już na gazie i owszem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 zawsze można pojechać na diagnostykę i za parę złotych zrobić analizę spalin, tanie a sporo nam powie. reszta to sprawa poświęcenia czasu, kup interfejs do staga za allegro za 50zł, "zresetuj" ustawienia tak jak pisał CichyBart i ustaw ponownie STAGA według instrukcji. aha sprawdz świece, nawet wymień je na nowe, (ok.15zł za sztukę) i sprawdz w nocy czy przewody nie świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Lukas, udało Ci się dojść co było przyczyną wystrzału? Mam podobny problem i nie mam pojęcia o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Odświeżam kotleta. Czy komuś udało się znaleść przyczynę wystrzałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Może chodzi o tzw "dotryski"? Kiedyś czytałem o podobnym problemie na www.lpg-forum.pl Chodziło o wycięcie wtrysku lpg poniżej jakiegoś progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beetlejuice Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 LPG-forum....szukaj nicku SebastianS Na 99,99% pomoże!!! Korzystałem z jego pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi