Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Czy ktoś z grupowiczów wymieniał głośniki w P12?

Gość Maciek C

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie... Czy ktoś z Was robił przekładkę głośników w P12 na jakieś z wyższej półki? W sumie audio w P12 nie jest złe (porównując do P11), ale czasem wydaje mi się, że z tego radia można "wyciągnąć" więcej z innymi głośnikami... Mam rację? I jeszcze drugie pytanie, podobno w niektórych P12 pod siedzeniem pasażera jest subwoofer, u mnie nie ma, czy powinna być tam wtyczka do podłączenia w każdej P12?

W Twoim przypadku zaczął bym właśnie od jakiegoś aktywnego suba, średnie i wysoki są całkiem przyzwoite, jak dołożysz dobre basy wówczas ocenisz czy coś jeszcze jest Ci potrzebene. Odradzam suba fabrycznego, to basrefleksowa trumna aktywna z 16 cm głośniczkiem. Wtyczki szukaj pod siedzeniem pasażera, jest tam chyba 6 kabelków 2 zasilanie, i 2 pary sygnałowe doprowadzające sygnał (niskonapięciowy) z prawego przodu i prawego tyłu, to co w fabrycznym wychodzi to suma przodu i tyłu.

• 4 tygodnie później...
Pytanie jak w temacie... Czy ktoś z Was robił przekładkę głośników w P12 na jakieś z wyższej półki? W sumie audio w P12 nie jest złe (porównując do P11), ale czasem wydaje mi się, że z tego radia można "wyciągnąć" więcej z innymi głośnikami... Mam rację? I jeszcze drugie pytanie, podobno w niektórych P12 pod siedzeniem pasażera jest subwoofer, u mnie nie ma, czy powinna być tam wtyczka do podłączenia w każdej P12?

Witam,

Ja u siebie zmieniałem na głosniki firmy Hertz HSK 165. Oczywiście konieczne jest wsadzenie wzmacniacza bo seryjne radyjko nie pociągnie takich głośników. Gra zdecydowanie lepiej. Miałem zamiar wsadzić jeszcze skrzynkę do bagażnika ale zrezygnowałem bo na prawde nie jest to potrzebne.

Dodam, że konieczne było pełne wyciszenie drzwi przednich i odcięcie głośników tylnich tak by nie psuły sceny dzwiękowej.

W razie pytan, chętnie odpowiem, jak tylko będę na forum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...